Élet-Stílus

BL: botlottak a nagyok

A Twente pályáján elért 2-2-es döntetlennel kezdte BL-szereplését a címvédő Inter. Az olaszok mellett a Manchester United otthonában végzett csalódást keltő 0-0-val; a spanyolok viszont 9-1-gyel tudták le a keddi napot. Pasanen az első gólszerző, egyben öngólos, míg Höwedes az első kiállított játékos az idei BL-ben.

A José Mourinho örökébe lépett Rafael Benítez irányította Inter már az első félidőben kialakította a végeredményt.

Egy Diego Milito-helyzet után Sneijder érkezett a kipattanóra, a lombardok találatára azonban Janssen egy pazar jobb felső sarokba csapódó szabadrúgással válaszolt, míg Diego Milito öngólt vétett. Eto’o talán a nap legszebb góljával egyenlített: a kameruni takarásból jó húsz méterről csavart a bal alsóba.

Eto'o gyönyörű góllal állította be a végeredményt (MTI/EPA)

Eto’o gyönyörű góllal állította be a végeredményt (MTI/EPA)

Hogy miért nem Eto’oé a legszebb gól? Arról talán Marko Marin tehet. A Werder – jó BL-szokás szerint – már két góllal égett otthonában, ám egy Hugo Almeida-fejessel egyenlített, majd szünet után Marin előbb megtáncoltatott két védőt, végül 23 méterről a jobb alsóba belsőzött.

Marin gólja a Spurs ellen


A németek ugyanakkor elbambulták az első félidő elejét: az elsősorban Bale révén veszélyeztető londoniak egy Pasanen öngóllal kerültek előnybe, a finn a torna első gólját „ünnepelhette”. Később az új szerzemény, Van der Vaart passza után Crouch növelte a fórt, a Spurs hívei számára aggasztó hír, hogy a holland combizom-sérülése miatt később cserét kért.

A B jelű négyesben a Benfica egy szép (Luisao) és egy szerencsés (Cardozo) góllal tudta le a Hapoel Tel Aviv vendégjátékát, míg a Lyon egy öngólgyanús – a Bastos szorongatta Höwedes sodorta kapuba a labdát, hivatalosan azonban a brazilé volt az érdem – találattal nyert a Bundesligában eddig nullpontos Schalke ellen; a fiatal német hátvéd nem sokkal később a kiállítás sorsára jutott.

A C csoportban a Manchester Unitednek – amely a Glasgow Rangerst fogadta – tovább kell várnia 150. győzelmére az európai kupaporondon. Az angol ezüstérmes legveszélyesebbje Gibson volt, a fiatal középpályás kétszer is remekül eltalálta, azonban mindkétszer peches volt: mindkét lövése kevéssel zúgott el a felső kapufa fölött. A kvartett másik meccsén az európai színpadra 24 év után visszatért török Bursaspor súlyos vereséget szenvedett a vendég Valenciától.

A tavaly BL-győztes Barcelona az utolsó négy hazai BL-meccsén rendre nyert, s ezt a sorozatot a D csoportban a Panatinaikosz sem tudta megszakítani: a katalánok 0-1-ről fordítva 5-1-re verték görög riválisukat úgy, hogy az egyik alakításával szintén szépségdíjra jelentkező – gyönyörű mozdulattal emelt át Corvaszon – kétgólos Lionel Messi büntetőt hibázott, de lőtt egy hatalmas felső lécet is, illetve kiosztott két gólpasszt. A görögök számára kedvezőtlenül alakult a csoport másik találkozója, hisz a Köbenhavn egy hajrábeli góllal három pontot nyert.

Messi első találata


Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló
A csoport:
Werder (német)-Tottenham (angol) 2-2 (1-2)
Gól: Almeida (43.), Marin (47.), illetve Pasanen (öngól, 12.), Crouch (18.)

Twente (holland)-Inter (olasz) 2-2 (2-2)
Gól: Janssen (20.), Milito (öngól, 30.), illetve Sneijder (13.), Eto’o (41.)

B csoport:
Lyon (francia)-Schalke (német) 1-0 (1-0)
Gól: Bastos (21.)
Kiállítva: Höwedes (Schalke, 38.)

Benfica (portugál)-Hapoel Tel Aviv (izraeli) 2-0 (1-0)
Gól: Luisao (2.), Cardozo (68.)

C csoport:
Bursaspor (török)-Valencia (spanyol) 0-4 (0-2)
Gól: Costa (16.), Aduriz (41.), Hernandez (68.), Soldado (76.)

Manchester United (angol)-Rangers (skót) 0-0

D csoport:
Barcelona (spanyol)-Panatinaikosz (görög) 5-1 (3-1)
Gól: Messi (22., 45.), Villa (33.), Pedro (78.), Alves (93.), illetve Govou (20.)

Köbenhavn (dán)-Rubin Kazany (orosz) 1-0 (0-0)
Gól: N’Doye (87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik