Élet-Stílus

Győzelemmel debütált az NFL magyarja

A magyar származású játékosát is soraiban tudó New England Patriots csapata győzelemmel kezdte a profi amerikaifutball-liga (NFL) új szezonját.

Az idei amatőr játékosbörze (draft) hatodik körében kiválasztott Meskó Zoltánnal a soraiban a New England Patriots 38-24-re nyert a vendég Cincinnati Bengals ellen.

Bemutatkozó mérkőzésén a temesvári játékosnak punterként csupán egyszer kellett a pályára kocognia: a harmadik negyed elején kézből 43 yardos távolságba rúgta a labdát, így az ellenfél ennyivel rosszabb pozícióból vághatott neki a támadássorozatának.

A 24 éves Meskó emellett Stephen Gostkowski mezőnygóljánál, illetve touchdownt követő jutalompontjainál is segédkezett, ő állította le a labdát.

Legutóbb 1996. október 20-án szerepelt magyar származású játékos a profi amerikaifutball-ligában, jelesül Bernie Kosar. A Dallas Cowboysszal bajnok (igaz, a Super Bowlon tartalék volt) irányító a Miami Dolphins mezében, a Philadelphia Eagles elleni vesztes találkozón lépett utoljára pályára az 1985 óta tartó profi karrierje során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik