Élet-Stílus

Újpest volt a Fradi Irapuatója

Megalázó, 6-0-s győzelmet aratott az Újpest a Soproni Liga 6. fordulójának rangadóján a Ferencváros ellen. A szurkolói botrányoktól sem mentes mérkőzést a Fradi tíz emberrel fejezte be.

Idegesen kezdték a csapatok a találkozót, inkább a mezőnyjáték dominált, míg a 20. percben a hazaiak dolgozták ki az első veszélyes akciót. Simon tört kapura, ám lövését még Ranilovic hárítani tudta. Alig pár perccel később a 19 éves csatár már eredményes volt, egy balról beívelt labdát fejelt a hálóba. A 39. percben Heinzet állította ki a játékvezető a Fradiból egy kérdéses szabálytalanságot követően. A hazaiak kihasználták az emberelőnyt, Tisza volt eredményes egy újabb beadás után a félidő vége előtt.

A második félidőt nem lehetett időben elkezdeni, mert a szurkolók – ahogyan az első 45 percben is – pirotechnikai eszközöket vetettek be, s sűrű füst telepedett a pályára. A kezdő sípszó előtt ráadásul a világhírű Jimmy Jump, a számos nemzetközi mérkőzésen és a világbajnoki találkozókon többször feltűnt drukker is megjelent a pályán, de egy perccel később a biztonsági őrök kíséretében elhagyta a játékteret.

Újpest volt a Fradi Irapuatója 1

A második félidőben az Újpest egyértelműen a kontrákra helyezte a hangsúlyt, sikerrel. Előbb Mitrovic volt eredményes, majd Rajczi duplázott, végül a 92. percben Tisza is megszerezte a második gólját.

A második félidőt is meg kellett szakítania a játékvezetőnek, mivel a vendégszurkolók rombolni kezdtek a szektorukban, megbontották a kerítést, és megpróbáltak bejutni a pályára. A rohamrendőrök azonnal felsorakoztak a vendég szektor előtt, ahová bementek a biztonsági emberek rendet tenni, s Prukner László, az FTC vezetőedzője is megpróbálta megnyugtatni a drukkereket. Nagyjából 10 perc szünet után folytatódott az összecsapás, amely végül nagyon magabiztos hazai győzelmet hozott.

Soproni Liga, 6. forduló:
Újpest-Ferencváros 6-0 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 8500 néző, V.: Solymosi
Gól: Simon (27.), Tisza (43., 92.), Rajczi (56., 72.), Mitrovic (61.)
Kiállítva: Heinz (39., Ferencváros)
Sárga lap: Böőr (18.), Takács (41.), Rajczi (57.)
Újpest: Balajcza – Pollák, Takács, Vermes, Szokol (Kiss Z., 66.) – Simon (Matos, 91.), Mitrovic, Egerszegi, Böőr (Simek, 64.) – Rajczi, Tisza
Ferencváros: Ranilovic – Balog, Csizmadia, Junior – Andrezinho (Stanic, 59.), Maróti (Adriano, 85.), Józsi, Tóth, Rósa – Schembri, Heinz

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik