Élet-Stílus

Magyar ezüstérem a világbajnokságon

Mészáros Anett ezüstérmet nyert a Tokióban zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

Az idén Európa-bajnok, tavaly pedig vb-második Mészáros Anett a 70 kilogrammosok versenyében a brit Megan Fletcher, a kínai Csen Fej, a spanyol Cecilia Blanco és a holland Edith Bosch legyőzése után a fináléban az olimpiai ezüstérmes, világ- és négyszeres Európa-bajnok Lucie Decosse-szal találkozott, akivel 1-1-re állt kettejük párharca. Az első csatát tavaly, a rotterdami vb-n a Honvéd 23 éves versenyzője nyerte, majd a francia sztár februárban, a párizsi Grand Slam-viadalon visszavágott.

A harmadik meccsen a hat évvel idősebb, 14-szeres Világkupa-győztes ellenfél kezdeményezett többet, és négy értékelhetetlen akció nélkül eltelt perc után földre vitte a magyart. A leszorítást követően Mészáros – aki egy korábbi akcióban megsérült – jelezte, hogy feladja a küzdelmet, így Lucie Decosse ipponnal diadalmaskodott.

A súlycsoportjában ranglistavezető Mészáros ezzel a magyar cselgáncssport ötödik vb-ezüstjét szerezte, és megismételte tavalyi vb-szereplését, amikor Rotterdamban második lett. A mostani helyezésével nagy lépést tett a londoni olimpiai indulás felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik