Élet-Stílus

Kikapott a Loki, élen a Kaposvár

A Kaposvár a tabella élére állt, miután 3-1-re nyert a Vasas otthonában. A nap másik NB I-es mérkőzésén a Győr 3-0-re verte a vendég Debrecent.

A hazai pályán eddig hibátlan Vasas 3-1-es vereséget szenvedett a Kaposvártól az Illovszky Stadionban. A négy gólból három büntetőből született, és két kiállítást is volt, mindkettő a hazai csapatból. A Kaposvár rögtön az első két lehetőségét kihasználta, majd a szünetig biztosan őrizte az eredményt a megzavarodott Vasassal szemben.

A folytatásban ugyan szépítettek a fővárosiak, de a gólszerző Ferenczi kiállítása után már inkább csak az indulatok domináltak az eső miatt csúszós, kissé felázott talajon játszott mérkőzésen, amelyet a szervezettebb és higgadtabb Kaposvár megérdemelten nyert meg. A Rákóczi győzelmével a tabella élére állt, és ott is maradt, miután a forduló előtt jobb gólkülönbségével listavazető Debrecen kikapott a Győr vendégeként.

A házigazda ETO hamar megszerezte a vezetést, a gól után a Debrecen játszott mezőnyfölényben, de a győriek hagytak ki a nagyobb lehetőségeket. A félidő vége előtt Farkas páros lábbal felrúgta Ceolint, ami után lökdösődés alakult ki a két csapat játékosai között. Az eset után Farkas Balázs – jogosan – a kiállítás sorsára jutott.

A második félidőben a tíz emberrel játszó Debrecen nem tudott mit kezdeni a szervezetten, taktikusan futballozó győriekkel, akik újabb két gólt szereztek. Egy kontratámadás során Koltai második gólját is megszerezte, majd Alekszidze lőtt szép mozdulattal a vendégek kapujába, ezzel beállította a 3-0-ás végeredményt.

Elhalasztották a Kecskemét-Haladás meccset

A Kecskemét pályája az elmúlt napok esős időjárása miatt alkalmatlanná vált a szombati, Haladás elleni találkozó megrendezésére. A mérkőzést később játsszák le.

NB I, 6. forduló:
Vasas-Kaposvári Rákóczi 1-3 (0-2)
Gól: Ferenczi (53., 11-esből), ill. Pavlovics (13., 11-esből), Dzsavad (14.), Gujic (68., 11-esből)
Kiállítva: Ferenczi (55.), Gáspár (86., mindkettő Vasas)

Győri ETO FC – DVSC-TEVA 3-0 (1-0)
Gól: Koltai (6., 67.), Alekszidze (87.)
Kiállítva: Farkas B. (42., DVSC)

Szombat:
Budapest Honvéd-Zalaegerszeg, 15:00
Újpest FC-Ferencváros, 17:30 ó
BFC Siófok-MTK Budapest, 18 ó
Paksi FC-Lombard Pápa, 19 ó
Kecskemét-Haladás – elhalasztva

Vasárnap:
Videoton-Szolnoki MÁV, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik