Élet-Stílus

Juhász kiáll Huszti mellett

Juhász Roland, a magyar labdarúgó-válogatott védője mindenben egyetért Huszti Szabolccsal, aki közleményben kifejtette, számára nem szimpatikus a nemzeti csapat körül kialakult légkör.

„Nem szeretném, ha döntésem után lavina indulna el, ugyanakkor azon sem lepődnék meg, ha a jövőben más is felállna” – írta közleményében Huszti, miután közölte Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal, hogy egyelőre nem akar a válogatottban szerepelni.

Nos, Juhász Roland, a belga Anderlecht labdarúgója „nem állt fel”, ugyanakkor a sportnapilapnak úgy nyilatkozott, hogy egyetért társával, aki nyíltan és őszintén írt arról, hogy számára nem szimpatikus a magyar válogatott körül kialakult légkör.

„Mindenben egyetértek Szabolccsal! Ha olyan játékos, akinek ennyire szívügye a válogatott, ilyen levéllel áll elő, annak oka kell hogy legyen! Örülök neki, hogy ennyire nyíltan leírta, amit gondol, tisztelem az őszinteségét” – nyilatkozta Juhász a Nemzeti Sport pénteki számában.

„Nem érdemes átsiklani a problémák felett, az átlagemberek sok mindenbe nem látnak bele. Ahhoz, hogy jobb legyen a labdarúgásunk, őszinte emberekre lenne szükség!” – tette hozzá Juhász Roland, aki megérti, hogy az 51-szeres válogatott Huszti Szabolcsot az is bántja, hogy „hasonlóan cselekvő társával nem egyenlő mércével bírálják el.”

Az orosz Zenit labdarúgója közleményében ugyanis annak is hangot adott, hogy amíg őt fél évre eltiltották a válogatottól azért, mert elhagyta az edzőtábort, addig Gera Zoltánt „nagy csinnadrattával hívta vissza az MLSZ” azok után, hogy csapatkapitányként a Dánia elleni, októberi vb-selejtezőt megelőzően faképnél hagyta a válogatottat.

Egervári Sándor a jövőben a csak klubcsapatára koncentráló Huszti Szabolcs szavaira reagálva csütörtökön azt mondta az InfoRádiónak, hogy a nyílt levél „semmiképpen sem használ a közösségi szellemnek”. A szövetségi kapitány ehhez hozzátette: „Egy jó Husztira szükség van, ugyanakkor egy olyanra, amelyik kirekeszti magát, arra nem”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik