Élet-Stílus

“Hullámzóan játszottunk”

Bár a magyar női válogatott már csütörtökön hazautazott Zágrábból, a szövetségi kapitány ott marad a pénteki női döntőre is. Petrovics Mátyás a görög-orosz mérkőzés - amely egyébként 11-6-os orosz győzelemmel zárult - előtt a FigyelőNetnek értékelte a női válogatott Eb-szereplését.

Mennyire elégedett a magyar válogatott Eb-teljesítményével?

Az egész Eb fényében vegyesnek értékelem a csapat teljesítményét. Az egész nyarat végig játszottuk, egy Világliga és egy Világkupa van mögöttünk. Elég fáradt volt a csapat, hullámzóan játszottunk. Ennél a társaságnál, ahol elég kevés a rutinos ember, ez érthető és elfogadható. Nyilván az lenne a szerencsés, ha egy szinten tudnánk vízilabdázni, és egy magas szinten, ezen viszont még dolgozni kell.

Mennyire vált be a csapat új összeállítása, hiszen fiatalok is bekerültek?

Reméljük, hogy beválik. Nyilvánvalóan vannak hiányposztok, és nehéz területek, és főleg az, hogy maga az otthoni bajnokság színvonala nagyon messze elmarad az európai vagy a világ élvonalától. Nagyon nehéz ezzel szembesülni és főleg a fiatalabb játékosok rögtön a bajnokságról kerülnek ide, a nemzetközi versenyekre. Úgy érzem, hogy még nagy a távolság a valós tudásuk és az elvárható között. Munka, munka, munka…

Véget ért a szezon, mi lesz a következő megmérettetés, amire készülnek?

Jövő nyáron van a vb, de fontosabb a 2012-es olimpiai kvalifikáció lesz, úgyhogy ezekre kell előre dolgozni.
“Hullámzóan játszottunk” 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik