Élet-Stílus

Bulival ünneplik a szüretet Badacsonyban

A Mystery Gang és a Fiesta is fellép a Badacsonyi Szüreten, melynek a fő műsorszáma az ország leghosszabb szüreti felvonulása.

Badacsonyban ezen a hétvégén tartják az idei Badacsonyi Szüretet, ahol nem csak a helyi borokat kóstolhatjuk végig, hanem vasárnap az ország leghosszabb szüreti felvonulását is megnézhetjük. A felvonuláson hamar borszakértőkké válhatunk, vagy legalábbis annak képzelhetjük majd magunkat, hiszen a badacsonytomaji tűzoltók, és az önkéntesek hada végig kínálgatja majd a nézelődőket.

A szervezők az egész hétvégén több helyszínen, a gasztronómiai és borászati élvezetek mellett, számos koncerttel és kulturális programmal várják látogatókat. Első nap a kicsikre is gondolva, a Móló parkban lesz lézerpisztoly bemutató, arcfestés és játszóház. Majd délután, a Fesztiválsátor nagyszínpadán lép fel a Viktória Táncegyesület, a „Táncolj bárhol, bármikor” műsorával. A szüreti táncolást a Drums Gödi Ütőegyüttes követi, amikorra már biztosan érezni fogjuk a szüret ritmusát. A napot, este 7-kor a Fiesta koncertje közel sem zárja, mivel a Helios együttes egy éjszakába nyúló szüreti utcabálba hív minket.

Vasárnap 10-kor, már újra Drums kelti a valószínűleg a még bormámorosan ébredező falut, mialatt már indul is, a szintén délelőtt 10-kor kezdődő szüreti felvonulás. Ezután egészen késő délutánig borozgathatunk a Móló parkban, a táncegyüttesek bemutatóira. Majd jön Csepregi Éva műsora a Neotonból, akit a Mystery Gang követ, egy igazi pörgős fesztiválhangulatot teremtve.

A szüretet az SMS együttes zárja este 7-kor, amolyan szüreti búfelejtő koncerttel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik