Élet-Stílus

A bronzérem a tét az újabb presztízsrangadón

A veretlenségét az olaszok elleni elődöntőben elveszítő magyar férfi vízilabda-válogatott a nagy rivális szerbekkel küzd meg szombaton az Európa-bajnoki bronzéremért.

„Sajnálom, hiszen nagy lehetőséget szalasztottunk el – mondta a férfi vízilabda-válogatott hivatalos weboldalának adott videóinterjújában Kemény Dénes szövetségi kapitány az olaszok ellen 10-8-ra elveszített Európa-bajnoki elődöntőt követően.

„Az a csapat kerül a döntőbe, amelyik megérdemli. Mi ezt az olasz csapatot azért nem tudtuk megverni, mert magunknak csináltunk problémákat. Rögtön az elején a helyzetek kihagyásával, vagy helyzetek észre nem vételével, és azzal, hogy hagytuk őket elhúzni. Elmentek két góllal, belelkesedtek, és meg tudták tartani az előnyüket” – tette hozzá.

Kemény Dénes a szerbek elleni újabb, ezúttal a harmadik helyről határozó presztízsmérkőzés kapcsán elmondta: a találkozó éremről dönt, így mindenkinek az a dolga, hogy amit Olaszország ellen nem tudott megcsinálni, azt majd a szerbekkel szemben megtegye, és aki jól játszott, az hasonlóképpen tegyen szombaton is…

A játékosok érhetően csalódottan hagyták el a zágrábi medencét a csütörtöki, elveszített elődöntő után, hiszen „verhető” ellenféllel szemben maradtak alul. Az FN.hu-nak nyilatkozó háromszoros olimpiai bajnok, a válogatottnak Peking után búcsút intő Dr. Molnár Tamás is úgy tartotta, a versenyben maradt csapatok közül az olaszok számunkra a legideálisabb ellenfelek, és az ugyancsak ötkarikás aranyérmes Steinmetz Ádám szintén győzelmet várt az elődöntőig még veretlen Kemény-csapattól. Hiába.

„Mérhetetlenül csalódott vagyok, nem is nagyon tudok mit mondani… Elegem van abból, hogy megint valami hiányzott ahhoz, hogy nagyot tudjuk alkotni” – nyilatkozta az elődöntő lefújása után Szivós Márton a medence partján forgató vlv.hu-nak.

A csalódottságon azonban hamar túl kell lépniük a válogatott tagjainak, hiszen a szombaton 17:40-kor kezdődő bronzmeccsen a visszavágásra készülő szerbek várnak rájuk. A két csapat a csoportmérkőzésen egyszer már összecsapott Zágrábban, és a magyarok 9-6-os győzelemmel zárták le hat éve tartó nyeretlenségi szériájukat a nagy riválissal szemben. Szerbia újabb legyőzése bronzérmet jelentene, amely bizony nem lenne lebecsülendő eredmény (sőt!) a formálódó, megfiatalított magyar csapattól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik