Élet-Stílus

Magyarország kedvence a somlói

Végeredményt hirdettek a Magyarország Kedvenc Süteménye szavazáson.

A második helyet szoros küzdelemben a zserbó szerezte meg, míg a harmadik a rétes lett. A somlói galuska a kezdetektől vezette a szavazást, előnye napról napra nőtt, végül összesen 23 ezer voksot gyűjtött be. A szoros verseny a második és harmadik helyezett között alakult ki: a zserbó a szavazás 9. napján vette át a rétestől a második helyett és lett végül 19 879 szavazattal a második, míg a rétes alig lemaradva, 19 356 szavazattal szorult a harmadik helyre.

A 4. kedvenc a krémes lett, míg az ötödik helyen, 17 700 vokssal a túrótorta végzett. A további helyeken a tiramisu, a Rákóczi-túrós, a gesztenyepüré, a Fekete-erdő torta és a dobostorta osztoztak. A legkevésbé kedvenc édesség a mandulatorta lett: mindössze 1819 szavazatot sikerült összegyűjtenie, a sereghajtót alig néhány szavazattal előzte meg az Eckler-fánk és a baklava.

Némi meglepetést okozott, hogy a csokitorta csak a 15. helyig kapaszkodott. Ugyancsak várakozáson alul szerepelt az előszavazáson remeklő tiramisu, ami végül csak a hatodik helyen zárt. A kedvencetel.hu oldalon összesen 38 000-en adták le voksukat, 40 finomság közül választhatták ki számukra a legédesebbet.

AJÁNLOTT LINKEK:

A szavazást indító honlap

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik