Élet-Stílus

Van Persie hat hétig nem játszhat

Bokasérülése miatt a vártnál több időt kell kihagynia Robin van Persie-nek. Az Arsenal holland futballistája valószínűleg csak október közepén térhet vissza a pályára.

A londoni klub keddi bejelentése szerint a játékos bokasérülése súlyosabb, mint azt korábban feltételezték. A támadó az augusztus 28-i Blackburn Rovers elleni 2-1-re megnyert bajnoki óta harcképtelen, nem játszott a holland válogatott első két Eb-selejtezőjén sem.

„Robin van Persie felépülése a vártnál kicsit tovább tart. A játékos az augusztus 28-i Blackburn elleni bajnoki szenvedett bokasérülést, s mivel a probléma az előzetesen reméltnél komolyabb, valószínűleg október közepén léphet ismét pályára” – állt a londoni klub közleményében.

Van Persie a jelenlegi állás szerint kihagyni kényszerül az Arsenal első két – Braga és Partizan Belgrád elleni – BL-mérkőzését és a magyarok csoportjában szereplő, vb-ezüstérmes holland válogatott két Eb-selejtezőjét is (Moldova és Svédország ellen).

A futballista nem játszhat a Chelsea elleni október 3-i londoni derbin, viszont ott lehet a francia Samir Nasri, aki a héten már könnyített edzéseket végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik