Élet-Stílus

Nyomozás indult a japán motoros halála miatt

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a Tomizava Soját „elgázoló" Alex De Angelis és Scott Redding ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indult nyomozás Itáliában.

Tomizava Soja halála miatt Rimini város ügyészsége nyomozást indított Scott Redding és Alex De Angelis ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával, ugyanakkor a misanói versenypálya vezetőinek felelőssége ügyében egyelőre nem indult vizsgálat.

A Talmácsi Gábort is felvonultató Moto2-es kategória San Marinó-i Nagydíjának 12. körében a japán motoros több mint 200 kilométer/órás sebességgel elcsúszott egy kanyar kijáratánál, majd az érkező De Angelis és Redding is áthajtott rajta. A nyomozás nyilvánvalóan arra is választ ad, nagyobb odafigyelés esetén a két versenyzőnek lett-e volna lehetősége lehajtani a pályáról, kikerülve az asztalfalra zuhant Tomizavát.

A San Marinó-i és a brit motorosnak olyan írásos anyagot kell benyújtania az ügyészségnek, amelyben saját szemszögükből vázolják a baleset körülményeit és okait. A dokumentumot Redding szüleinek is alá kell írniuk, mert a sportoló 17 éves, így még kiskorúnak számít. A baleset miatt egyébként De Angelis és Redding is ápolásra szorult.

A szerencsétlenül járt Tomizavát egy közeli kórházba, Riccionébe szállították, de az életét már nem tudták megmenteni, miután a mellkasa szinte teljesen szétzúzódott, több bordája eltört, és a koponyája is több helyen megrepedt – közölte vasárnap, nem sokkal a szörnyű balesetet követően Claudio Macchiagodena, a Motomondiale vezető orvosa.

A rimini ügyészség egyelőre lefoglalta a balesetben összetört motorkerékpárokat, valamint 19 éves Tomizava felszerelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik