Élet-Stílus

Nadal honfitársai végzete

A világelső Feliciano Lopezt verte magabiztosan – de a nyolc között is egy honfitársával, Fernando Verdascóval találkozik. A US Open története során először rendeznek spanyol negyeddöntőt.

Verdasco ellen talán nehezebb lesz Nadal dolga annak ellenére, hogy korábbi tíz mérkőzésüket megnyerte. Egyrészt a szintén spanyol belháborút, a Ferrer elleni ötszettest nyerő riválisa is jó formában van – másfelől a Nadal-Verdasco összecsapások mindig kiélezettek. Legutóbb a 2009-es Ausztrál Open elődöntőjében csaptak össze, akkor Nadal öt játszmában, öt óra 14 perc alatt lépett tovább.

A Roland Garrost és Wimbledont is besöprő Nadal megszakítás nélkül 18. találkozóját nyerte a Grand Slam tornákon; s ezt acélidegeinek is köszönheti, hisz Lopez négy alkalommal került közel a break-ponthoz, de Nadal valamennyiszer hárított (a torna során 13-ból 13 a mérlege).

A Lopez elleni találkozón 34 nyerő ütése mellett mindössze 14 hibát vétő világelső ugyanakkor úgy érzi, még távolról sem érte el azt a színvonalat, ami a torna megnyeréséhez kell.
„Jól megy a játék, de azt hiszem, még nem teniszezek úgy, ahogy tudok” – így Nadal. „Már az is siker, hogy a US Open negyeddöntőjébe vagyok, de ami elégedetté tesz, az, hogy játszmaveszteség nélkül jutottam ide, s a szervajátékomat egyszer sem tékozoltam el. Ez jó jel, ugyanis azt jelenti, hogy a koncentrálóképességem és az adogatásom is megfelelő.”

A női verseny harmadik kiemeltje, Venus Williams maradt az egyetlen hazai játékos, aki még versenyben van egyesben. Az idősebbik Williams testvér a kiváló formában játszó, Roland Garros-győztes olasz Francesca Schiavonét győzte le két szoros játszmában, s ezzel bejutott a legjobb négy közé.

A férfiaknál Sam Querrey volt az utolsó reménysége a hazai rajongóknak, ám a 20. kiemelt teniszező ötszettes, öldöklő küzdelemben alulmaradt a korábban Andy Murrayt búcsúztató svájci Stanislas Wawrinkával szemben.

US Open, Flushing Meadows
– 22.6 millió dollár, kemény borítás
Férfi egyes, nyolcaddöntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Lopez (spanyol, 23.) 6:3, 6:4, 6:4
Juzsnij (orosz, 12.)-Robredo (spanyol) 7:5, 6:2, 4:6, 6:4
Verdasco (spanyol, 8.)-Ferrer (spanyol, 10.) 5:7, 6:7, 6:3, 6:3, 7:6
Wawrinka (svájci, 25.)-Querrey (amerikai, 20.) 7:6, 6:7, 7:5, 4:6, 6:4
Női egyes, negyeddöntő:
Clijsters (belga, 2.)-Stosur (ausztrál, 5.) 6:4, 5:7, 6:3
V. Williams (amerikai, 3.)-Schiavone (olasz, 6.) 7:6, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik