Élet-Stílus

Federer nagy formában

A másodikként rangsorolt svájci Roger Federer sima győzelemmel került közelebb hatodik bajnoki címéhez az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A korábbi világelső formáját tekintve ötről a hatra léphet a US Open-győzelmeit tekintve, hiszen úgy jutott be a legjobb nyolc közé, hogy közben még csak szettet sem veszített.

Az adogatásai közül is mindössze kettőt bukott el a hétfői nyolcadöntőben a 13. helyen kiemelt osztrák Jurgen Melzerrel szemben, egyet-egyet az első és a harmadik szettben, de ezt mindkétszer két brékkel torolta meg. Amúgy a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, a statisztikában egyebek mellett 10 ász és 41 nyerő ütés, valamint 114 megnyert pont virít a neve mellett. Melzer vonatkozó számai: 2, 23, illetve 87.

A lendületben lévő Federer a negyeddöntőben a nagy küzdő Robin Söderlinggel találkozik. Noha a 16-szoros Grand Slam-győztes svájci korábban 12 alkalommal már legyőzte leendő riválisát, legutóbb, a Roland Garros negyeddöntőjében a svéd játékos nyert – egyszersmind megszerezte eddigi egyetlen győzelmét Federerrel szemben.

„Ő mindig veszélyes játékos volt, de most igazán magas szinten játszik, nem lesz könnyű dolgom ellene” – nyilatkozta Roger Federer, akit Söderling mellett a szerb Novak Djokovics és a francia Gael Monfils is követett a legjobb nyolc közé hétfőn.

A nőknél igazi rangadóra került sor a nyolcaddöntőben, ezen az első helyen rangsorolt, tavalyi döntős dán Caroline Wozniacki 1 óra 13 perc alatt, két szettben verte a 2006-os győztes orosz Marija Sarapovát. „Sokat fejlődtem, nem csak fizikailag, hanem mentálisan is. Azt gondolom, képes vagyok győzni” – mondta az eddig még játszmát sem veszítő dán hölgy, aki a következő fordulóban a szlovák Dominika Cibulkovával találkozik majd.

Férfi egyes, nyolcaddöntő:
Federer (svájci, 2.)-Melzer (osztrák, 13.) 6:3, 7:6 (7-4), 6:3
Söderling (svéd, 5.)-Montanes (spanyol, 21.) 4:6, 6:3, 6:2, 6:3
Djokovics (szerb, 3.)-Fish (amerikai, 19.) 6:3, 6:4, 6:1
Monfils (francia, 17.)-Gasquet (francia) 6:4, 7:5, 7:5

Női egyes, nyolcaddöntő:
Wozniacki (dán, 1.)-Sarapova (orosz, 14.) 6:3, 6:4
Zvonarjova (orosz, 7.)-Petkovic (német) 6:1, 6:2
Kanepi (észt, 31.)-Wickmayer (belga, 15.) 0:6, 7:6 (7-2), 6:1
Cibulkova (szlovák)-Kuznyecova (orosz, 11.) 7:5, 7:6 (7-4)

A negyeddöntőben:
Wozniacki-Cibulkova
Kanepi-Zvonarjova
Schiavone (olasz, 6.)-V. Williams (amerikai, 3.)
Stosur (ausztrál, 5.)-Clijsters (belga, 2.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik