Élet-Stílus

Csalódást okoztak az öttusázók a vb-n

A Gyenesei Leila, Kovács Sarolta, Tóth Adrienn összeállítású, júliusban Európa-bajnokságot nyert magyar női váltó a vívást követően negyedikek volt, majd a megnyert úszással összesítésben előrelépett, feljött a harmadik helyre, a lovaglást azonban – egy gyengécske lócsoporttal – nem tudta megoldani, így a 3×2000 méteres, fejenként két lövészettel megszakított futást már csak utolsóként, tizedikként rajtolva kezdhette meg.

Ebben – miközben az oroszok mögötti második helyért nagy csatát vívott a francia és a kínai együttes – a magyarok megelőzték a dél-koreaiakat, végül kilencedikként végeztek.

A férfiak hasonló versenyét a csapatunk hétfőn a 10. helyen zárta, így Magyarország egyetlen harmadik helyezéssel mindössze a 11. helyen végzett az éremtáblázaton.

A dobogó harmadik fokára a Marosi Ádám, Kasza Róbert, Németh Róbert összeállítású férfi csapat állhatott fel a hagyományos verseny végén. Egyéniben Marosi Ádám és Gyenesei Leila volt a legjobb magyar – előbbi a 13., míg utóbbi a hetedik helyen végzett.

Az 1978-as férfi világbajnokság óta nem szerepeltek ilyen rosszul vb-n a magyarok.

Rosszul sikerült

„Rosszul sikerült világbajnokság volt ez a számunkra, aminek az okát egyelőre csak keresgéljük – mondta Pálvölgyi Miklós, az öttusázók szövetségi kapitánya. „Semmi olyan előjel nem volt a felkészülésben, ami ezt indokolná. Jól felkészültünk, időben ide is érkeztünk. Lehet, hogy az akklimatizáció első néhány rossz éjszakája is belejátszott a történtekbe, de semmiképpen sem lehet oka ennek a gyenge szereplésnek.”


Vb, női váltó:
1. Oroszország (Sztrucskova, Grecsisnyikova, Huraszkina) 5374 pont
2. Franciaország (Cazé, Arnaud, Clouvel) 5214
3. Kína (Csen Csien, Miao Ji-hu, Csang Je) 5166

9. Magyarország (Gyenesei, Kovács, Tóth) 3998

Ajánlott videó

Olvasói sztorik