Élet-Stílus

Beindul a járműipar

Szeptemberben jelentős magyarországi járműipar-beruházásról szóló döntéseket hoznak nyilvánosságra - írta a Népszabadság.

Az Opelnek és a Vauxhallnak is beszállító GeneralMotors Powertrain Szentgotthárdon bővíti a motorgyártást. A tervek szerint 2013-ra megdupláznák a jelenlegi évi 460 ezer darabos kapacitást, és az 1,6, valamint 1,8 literes benzinmotorokból álló termékpaletta ezer köbcentiméteres háromhengeresekkel, valamint 1,4–1,6 literes benzines és 1,6 literes dízelekkel bővülne. A bővítés hétszáz-nyolcszáz új munkahelyet jelent majd.

Az Audi is bővítésre készül: az Audi Hungaria Motor 2012-től A3-as szedánokat is gyárt majd Győrben. A hírt sem a magyarországi, sem a németországi központban nem kívánták kommentálni.

Menetrendszerűen halad a kecskeméti beruházás: a Mercedes 800 millió eurós invesztíciója első lépésben közvetlenül 2500 új munkahelyet jelent, de a beszállítók által akár ennek négyszerese is lehet a közvetve foglalkoztatottak száma. A nullszériás autók 2011 őszén gördülnek le a szalagról, 2012-ben pedig már üzemszerűen termel az autógyár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik