Élet-Stílus

Az elődöntőért játszhatnak a női pólósok

A magyar női vízilabda-válogatott ikszelt a német csapattal a zágrábi Eb-n, és így a folytatásban az elődöntőbe jutásért játszhat.

A magyar együttes rögtön támadó szellemben lépett fel a németek ellen az utolsó csoprtmeccsen, s Takács Orsolya révén vezetést is szerzett (1-0). Az egyenlítés is elég gyorsan jött azonban, hogy aztán hosszú perceken át érintetlenek maradjanak a kapuk.

A németek elébb azzal vétették magukat észre, hogy a center Bujka Barbarát kiütötték (vérző orral kászálódott ki a medencéből), majd háromszor is betaláltak, amire magyar részről Drávicz büntetőből és emberelőnyből született gólja volt a válasz (3-4).

Kisteleki Dóra volt a magyarok legjobbja (MTI)

Kisteleki Dóra volt a magyarok legjobbja (MTI)

Kisteleki Dóra dupla beköszöntőjével (5-4) ismét vezetett Petrovics Mátyás csapata, aztán megint fordult a kocka (5-7) a második negyedben. Kisteleki csökkentette a hátrányt a harmadik játékrészben (6-7), ám láthatóan nem ment a csapatnak, a támadójáték enyhén szólva is jócskán hagyott kívánnivalót maga után. Sajnos a védekezés is: az utolsó szünet előtt megint két góllal vezettek a németek (6-8).

A befejező nyolc percben Drávucz ötméteresből (7-8), majd átlövésből élesztette újjá a reményeket (8-9), a szintén négytalálatossá előlépő Kisteleki révén pedig sikerült utol is érni a riválist (9-9). Kevesebb mint négy perccel a vége előtt újfent átkerült a vezetés a németekhez, de emberelőnyből Kisteleki pattintott remekül, ezzel lett 10-10 vége.

Nyilatkozat

Petrovics Mátyás szövetségi kapitány:
„Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz! Pocsékul játszottunk, erőtlenek, fegyelmezetlenek voltunk. Felháborítónak tartom, hogy kiütik egyik játékosunkat, aki vérző arccal jön ki a vízből, s a bírók azt mondják: nem láttak semmit!”

B csoport, 3. forduló:
Magyarország-Németország 10-10 (3-4, 2-3, 1-1, 4-2)
A magyar góldobók: Kisteleki D. 5, Drávucz 4, Takács 1

Hollandia-Spanyolország 8-7 (4-2, 3-1, 0-1, 1-3)

A csoport végeredménye:
1. Hollandia 6 pont (33-26)
2. Spanyolország 6 (32-28)
3. Magyarország 4
4. Németország 1

A mieink az A csoport második helyezettjével játszanak az előöntőért.

Vb-szereplő a Kemény-csapat

Jóllehet az Eb csoportmérkőzései a férfiaknál csak vasárnap érnek véget, a legjobb hat közé kerültek kilétének tisztázódásával már négy forduló után eldőlt, hogy Európából a magyar válogatott is kijutott a 2011-es, sanghaji világbajnokságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik