Élet-Stílus

Elbuktak a fiatalok: vereség Walestől

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn egy öngóllal kikapott a vendég walesi csapattól.

Matthews veszélyes szabadrúgása és Gulácsi védése vezette fel a találkozót. Sokáig ez volt a magyar kapus egyetlen dolga a meccsen, a mieink ugyanis átvették a játék irányítását, a támadások azonban vezetést nem, csupán egy kapufát és egy meg nem adott gól eredményeztek. Egy szöglet után Korcsmárt akadályozta meg a felsőléc a gólszerzésben, később Németh már betalált, csakhogy előtte Gosztonyi kezezett.

A második félidőben is inkább a magyarok domináltak – Gosztonyi lábában benne volt a gól, de benne is maradt – a vezetést azonban a vendégek szerezték meg, némi hazai segítséggel: egy beívelés után Korcsmár fejéről jutott a labda a kapu jobb oldalába.

A magyarokat alaposan összezavarta a bekapott gól, s Gulácsin múlott, hogy nem nőtt a vendégek előnye. A magyar kapus előbb ziccert, majd a 87. percben tizenegyest hárított – utóbbit megelőzően Debrecenit kiállította a játékvezető.

Wales első idegenbeli sikerét aratta a sorozatban, mi pedig nagy lehetőséget hagytuk kihasználatlanul, hiszen a brit csapat és a Bosznia elleni győzelem a csoport első helyét jelentette volna, így viszont még a második hely is messzire került. Az ötösében jelenleg harmadik magyar együttes csak akkor lehet második, amennyiben kedden az Albert Stadionban legyőzi a bosnyákokat, az olasz fiatalok pedig nem nyernek Wales ellen.

A tíz csoportból az első helyezettek mellett a négy legjobb második jut tovább, a 14 együttes pedig oda-visszavágón dönt a jövő évi kontinensviadal hét résztvevőjéről.

A jövő év júniusában esedékes Európa-bajnokság – melyen a dán csapat mint házigazda automatikus induló – egyúttal olimpiai selejtező lesz a 2012-es londoni játékokra.

Nyilatkozat

Róth Antal szövetségi edző:
„A kapott gólig jobbak voltunk és stabilan védekeztünk. Miután hátrányba kerültünk, futottunk az eredmény után és szétesett a játékunk, ráadásul az erőnkkel is elkészültünk. Ha kedden nyerünk, akkor sem jutunk tovább nagy valószínűséggel, mert a 15 pont kevés lenne a csoportok második helyezettjei között”.

U21-es Eb-selejtező:
Magyarország-Wales 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, 5000 néző, v.: Carlos Xistra (portugál)
Gól: Korcsmár (68., öngól)
Kiállítva: Debreceni (86.)
Magyarország: Gulácsi – Szokol, Pintér, Debreceni, Kádár – Farkas (Kulcsár, 62.), Korcsmár, Gyömbér, Szatmári (Lencse, 79.) – Németh, Gosztonyi (Futács, 71.)
Wales: Maxwell – Matthews (Richards, 16.), Taylor, Doble, Stephens – Morris, Allen, Bradley, Robson-Kanu – Williams (Partington, 60.), McDonald

Az állás:
1. Wales 16
2. Olaszország 13
3. Magyarország 12
4. Bosznia 7
5. Luxemburg 4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik