Élet-Stílus

Szávay számára véget ért a US Open

Szávay Ágnesnek egyesben a második forduló jelentette a végállomást, párosban pedig mindjárt az első, miután a svájci Patty Schnyderrel az oldalán két sima szettben, 6:1, 6:4-re kikapott a 8. kiemelt Jen Ce, Anabel Medina Garrígues kínai, spanyol tandemtől.

Ági és Schnyder egyébként régi „jó” ismerősök, hiszen a tavalyi és az idei budapesti WTA-tornán is svájci teniszezőt győzte le a döntőben a 21 esztendős magyar játékos.

Szávay párosban harmadszor indult a US Openen, 2007-ben egészen az elődöntőig jutott a cseh Vladimíra Uhlirovával, míg tavaly a második fordulóban esett ki a francia Virginie Razzano társaként.

Az első számú magyar teniszező honlapja szerint elkövetkező hetek regenerálódással és felkészüléssel fognak telni a világranglistán egyesben 36., párosban 59. Szávay Ágnes számára, és utána kezdődhet a távol-keleti versenysorozat, amely során először Szöulban lép pályára. A dél-koreai viadal főtáblás küzdelmei szeptember 20-án rajtolnak.

Balhé a lelátón

Három szurkolót botrányos viselkedés miatt ki kellett vezettetni amerikai nyílt teniszbajnokság csütörtöki játéknapján. A szerb Novak Djokovics és a német Philipp Petzschner mérkőzésének első játszmája alatt az Arthur Ashe Stadion lelátójának felső részében egy fiatal férfi és egy középkorú hölgy veszett össze. Hangosan káromkodtak, majd a nő megpróbálta megütni vitapartnerét. A rendőrök közbeléptek, a férfit, a nőt és hozzátartozóját kikísérték a tribünről. Az esetnél senki nem sérült meg. A közjáték miatt rövid ideig szünetelt a meccs, amely Djokovics sikerét hozta.


Női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Jen Ce, Medina Garrígues (8.)-Szávay, Schnyder 6:1, 6:4

Az amerikai nyílt teszbajnokság további eredményei

Ajánlott videó

Olvasói sztorik