Élet-Stílus

Finomabb és egészségesebb a hazai

Jórészt az ár és az időhiány tántorítja el a háziasszonyokat a hazai árutól.

Az időzavarral küzdő háziasszonyok többsége nem szívesen zarándokol tömött bevásárlószatyorral a piacra, hogy hazai termékeket vásároljon. Ezeknek ráadásul olykor az ára is alulmarad a külföldről behozott termékekével szemben, ennek ellenére jó néhány dolog szól a magyar áruk mellett. Buza Beáta, a zalaegerszegi Humán Esély Nonprofit Kft. menedzsere elmondja, az mindenkinek saját döntése, milyen terméket vásárol, ám szerinte az ismeretek átadásával tudatossá lehet tenni az embereket.

A projektmenedzser szerint megkönnyíti a választást az, ha az emberek tisztában vannak vele, hogy ha a messziről jött áruk helyett a helyit választják, akkor megmaradnak a termőföldek, a környezet kevésbé lesz szennyezett, és élhetőbb lesz a vidék is. Buza Beáta szerint nagy az előnye annak, ha kis távolságból érkezik az áru, hogy hamarabb jut a piacra, nem kell raktározni, hűteni, és nincs hozzá szükség annyi csomagolóanyagra sem. Frissebb és egészségesebb marad, nem kell tartósítószerekkel kezelni.

A szakértő kiemelte, hogy a helyi áru népszerűsítése nem a külföldiek ellen szól, sokkal inkább a környezetvédelmet és a környezettudatos magatartást, a vidéki életminőség javítását helyezi előtérbe.

AJÁNLOTT LINKEK:

Együnk helyi termékeket! Finomabb, egészségesebb és környezetkímélőbb (LifeNetwork)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik