Élet-Stílus

A Kemény-csapat nem bírt a görögökkel

A magyar férfi vízilabda-válogatott már nem hibátlan, ugyanakkor még veretlen a zágrábi Európa-bajnokságon, miután 6-6-os döntetlent játszott a görögökkel.

A németeket és a szerbeket legyőző magyar csapat beragadt a rajtnál, a görögök egy potyagóllal megszerezték a vezetést, s további kétszer mattolták Szécsit az első negyedben, míg a magyarok a kapufát forgácsolták szét. A második negyed elején a negyedik magyar kapufát jegyezhettük fel, viszont még nulla szerepelt a csapat neve mellett a táblán. Ennek oka, hogy fásultan, sok hibával támadott Kemény-legénység.

Valamivel több, mint 11 perc elteltével Varga Dániel emberelőnyben törte meg a gólcsendet. Mivel legalább a védekezésünk „rendben volt”, így 3-1-es görög vezetésnél kezdődött a harmadik etap. Hosnyánszky révén kapaszkodtunk, Afrodakisz ötméteresből azonban visszaállította a kétgólos előnyt, amely még ebben a negyedben odalett.

A csapatkapitány Biros hatodik Európa-bajnoki gólját a hosszú felsőbe lőtte, majd kisvártatva Madaras vágta a léc alá a labdát (4-4), de Murakisz fórban szerzett találata ismét görög vezetést eredményezett. Az utolsó játékrészt két magyar gól vezette be, Biros lökete után biztosan benn volt a labda, viszont az, hogy Varga Dániel távoli lövése után is így tette-e, az még a sokadik visszajátszásból sem derült ki egyértelműen.

A lényeg, hogy átvettük a vezetést, bár a görögök ezt nem is hagyták szó nélkül, majd két, eredménytelenül zárult magyar attak után egy emberelőnnyel „vigasztalódhattak”.

Éltek is a lehetőséggel, 9 másodperccel a vége előtt egyenlítettek, egyszersmind beállították a 6-6-os döntetlent. A mieink pénteken az oroszokkal, majd vasárnap, az utolsó körben Macedóniával játszanak.

Nyilatkozatok

Kemény Dénes szövetségi kapitány:
„Ma néhány játékosnak gondjai voltak és rosszul játszott. Hasonló gyakrabban megesett már velünk ebben a szezonban. Mondtam a játékosaimnak, hogy ilyesmi nem fordulhat elő, aztán most mégis megint megtörtént”.

Szécsi Zoltán:
„Természetesen nehéz mindig ugyanazon a színvonalon pólózni, ráadásul ma valóban átaludtuk az első negyedet, és nem játszottunk igazi vízilabdát.”


Eb, B csoport, 3. forduló:
Magyarország-Görögország 6-6 (0-3, 1-0, 3-2, 2-1)
A magyar góldobók: Biros, Varga Dániel 2-2, Hosnyánszky, Madaras 1-1

Szerbia-Oroszország 16-10
Németország-Macedónia 8-7
A csoport állása:
1. Magyarország 7 pont
2. Szerbia 6 (35-24)
3. Németország 6 (23-23)
4. Görögország 4
5. Macedónia 3
6. Oroszország 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik