Élet-Stílus

Indul a szavazás a névadásról

A KKKR neve az 5 legjobb javaslat közül kerül majd ki, melyek között szerepel többek között a Kerékbár, a BuBi és a bico is.

A Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer (KKKR) megvalósítója és üzemeltetője, a Parking Kft. két körben igyekszik eldönteni, mi legyen a rendszer végleges neve. Szeptember 1-től 15-ig a zsűri által kiválasztott, 5 legjobb javaslatra lehet szavazni, melyek a BÉRBI, a bico, BuBi, Cimbike, vagy Kerékbár. A győztes nevet a Parking Kft. szeptember 17-én délelőtt 11-kor hozza nyilvánosságra.

A mintegy 1 milliárd forintos projekt várhatóan 2011-re készül el. Összesen 76 dokkoló várja a bringabarátokat először a Nagykörúton, valamint a budai part mentén. Arra, hogy mi legyen a rendszer neve, szintén lehetett javaslatot tenni, az érdeklődés pedig minden elképzelést felülmúlt. A zsűri, melynek tagja Till Attila, Szikora Linda, László János, Kürti Gábor, Komáromi Gergely, Gyarmati Zoltán és Kramer Péter, több mint 3000 javaslatból választotta ki az öt legjobbat.

A zsűri igyekezett a fiatalos, dinamikus csengésű neveket kiválogatni, amik amellett, hogy jól kiejthetőek, utalnak a KKKR rendeltetésére, a nagyvárosi közösségi közlekedésre és természetesen Budapestre is.

Szavazni szeptember 15-ig lehet a parking.hu, valamint a blikk.hu oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik