Élet-Stílus

Robinho is vörös-feketébe öltözik

Bombaerős támadósor alakul Milánóban. Zlatan Ibrahimovic megszerzését követően a Milan újabb világsztárt igazolt: Robinho is a vörös-feketékhez kerül.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint a játékos délután öt óra körül érkezett meg a Milan főhadiszállására: a játékos a via Turatin lévő épületbe érkezésekor és távoztával is a „hátsó kijáratot” használta, hogy elkerülhesse az újságírók hadát. A két menekülés között viszont aláírta négyéves szerződését.

A városba egy magánrepülőgéppel érkező brazil szélső korábban sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon, s bár a klub honlapján nem számszerűsítették szerződésének anyagi vonzatát, a sportnapilap szerint a lombardok 15 milliót fizetnek a Manchester Citynek.
„Az AC Milan örömmel jelenti be, hogy megszerezte a Manchester Citytől Robinho játékjogát” – állt az olasz klub közleményében. „A brazil futballista négyéves szerződést írt alá a vörös-feketékkel.”

A 79-szeres válogatott labdarúgó 2008-ban a Real Madridtól került a Manchester Cityhez, ám nem tudott maradandót alkotni az angol bajnokságban, így az elmúlt szezonban már a brazil Santost erősítette kölcsönjátékosként. Pelé egykori csapatával paulista bajnokságot és brazil kupát nyert, míg a dél-afrikai világbajnokságon a dél-amerikaiak egyik legjobbja volt.

A Milan ezzel az olasz bajnokság talán legütőképesebb offenzíváját építheti fel, hisz Ronaldinho és Pato mellé az elmúlt napokban a vezetőség további két világklasszist szerzett.

A nagy rivális bevásárlását Massimo Moratti, az Inter elnöke is üdvözölte, a Sky Sport Italiának hangsúlyozva, hogy a nevek alapján a Milan támadó-játéka fenomenálisnak ígérkezik.
„A Milan támadó-játéka bámulatba ejtő lehet, így végre lesz egy olyan kihívónk, akivel szoros és késhegyre menő lesz a verseny.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik