Élet-Stílus

Pénzbüntetést kapott a Debrecen

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) tizenötezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta a Debrecent Máté Péter Liteksz Lovecs elleni jogosulatatlan szereplése miatt, így a magyar bajnok ott lehet a sorozat főtábláján.

A dvsc.hu információi szerint a magyar egyesületnek adminisztrációs hiányosságok miatt 15 ezer eurót – nagyjából 4,3 millió forintot – kell befizetnie az UEFA kasszájába.

A pályán a magyar bajnok kettős győzelemmel jutott túl a bolgár csapaton, a debreceni találkozót (2-0) követően idegenben is diadalmaskodott (2-1). A Liteksz Lovecs elleni visszavágón azonban Máté Péter úgy lépett pályára a 90. percben, hogy neve a 25-ös EL-listán nem szerepelt (a Bajnokok Ligája selejtezőjén viszont igen).

Az ügy nem sokkal azt követően robbant ki, hogy a Debrecent a Dzsudzsák Balázzsal felálló holland PSV Eindhovennel, a Koman Vladimirt foglalkoztató olasz Sampdoriával, valamint az ukrán Metaliszt Harkivval pénteken összesorsolták.

Az UEFA – mint ilyen esetekben mindig – vizsgálatot indított az ügyben, és a bolgár csapat is benyújtotta óvását, amelyet később elutasított a szövetség: a magyar klub pénzbüntetést kapott; a bolgároknak pedig három napjuk marad a fellebbezésre. A DVSC így készülhet az Európa Liga csoportkörére.

“Hiába zárt ki bennünket a magyar sportsajtó egy része az Európa Ligából, az UEFA döntése értelmében mégis részt vehetünk ebben az elit sorozatban” – nyilatkozott a döntés után az MTI-nek Szima Gábor, a DVSC tulajdonosa. “A kizárás mint büntetés eleve nem kerülhetett szóba, erről a magyar sajtó azon része, mely kizárt bennünket, meggyőződhetett volna még pénteken, ha alaposabban tájékozódik.”

A válogatottal a svédek elleni Eb-selejtezőre készülő debreceni játékosok nevében Komlósi Ádám nyilatkozott:
“Az interneten tájékozódtunk a döntésről, s nagyon örülök, hogy az Európa Liga főtábláján játszhatunk. A legrosszabb a bizonytalanság volt, de most már lezártnak tekintjük az ügyet.”

Az első mérkőzésre szeptember 16-án, 21.05-kor hazai pályán kerül sor, az ellenfél az ukrán Metaliszt Harkiv lesz. A meccset (és a további EL-találkozókat) a Story TV élőben közvetíti.

Európa-liga menetrend, I-csoport
1. forduló, szeptember 16., 21.05: Debrecen-Metaliszt Harkiv
2. forduló, szeptember 30., 19.00: Sampdoria – Debrecen
3. forduló, október 21., 19.00: Debrecen- PSV Eindhoven,
4. forduló, november 4., 21.05: PSV Eindhoven – Debrecen
5. forduló, december 1., 19.00: Metaliszt Harkiv-Debrecen
6. forduló, december 16., 21.05: Debrecen-Sampdoria
A Loki valamennyi hazai meccsét a Puskás Ferenc Stadionban játssza majd, mivel az UEFA csak ebben a létesítményben enged csoportmeccseket játszani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik