Élet-Stílus

Hamarosan eldől a Loki sorsa

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága várhatóan kedden hoz döntést a Loki ügyében.

A fegyelmi bizottság kedden foglal állást Máté Péter jogosulatlan szereplésének ügyében. Mint ismert: a védő nem szerepelt a hivatalos nevezési listán a bolgár Liteksz Lovecs elleni selejtező visszavágóján, ennek dacára a 90. percben pályára lépett csereként.

Bár mindössze kétszer ért labdához, s szereplése „nem osztott, nem szorzott”, hiszen a magyar bajnokcsapat akkor már 4-1-re vezetett az összesítésben, mégis veszélybe került az Európa Liga-szereplés. A Debrecen szerint adminisztrációs hibáról van szó.

Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) alelnöke az UEFA fegyelmi bizottságában is hasonló posztot tölt be, ő azonban érintettsége okán nem vesz részt a döntésben. Annak menetét azonban készséggel megosztotta a FigyelőNettel.

Nos, ilyen esetben az óvás anyaga (ugye, a bolgárok természetesen éltek ezzel lehetőséggel) beérkezik az európai szövetséghez, majd a papírok az úgynevezett fegyelmi ellenőrhöz kerülnek. Ő a részletek, dokumentumok áttanulmányozását követően elkészíti a jelentését, amelyet megküld a másik érintett csapatnak, jelesül a DVSC-nek.

A jelentésre adott válasz, az összes, az ügyben elkészített egyéb dokumentummal együtt kerül a fegyelmi bizottság asztalára, és a testület ezek alapján hoz döntést.

Benne van a pakliban, hogy a fegyelmi bizottság megváltoztatja a pályán elért eredményt, és azt 3-0-val a bolgár csapatnak igazolja – ez pedig a Loki búcsúját jelentené. Ugyanakkor a büntetés lehet figyelmeztetés, pénzbírság, vagy fegyelmi is.

Kedden minden kiderül…

Ők döntenek a Loki sorsáról

Az UEFA fegyelmi bizottság tagjai
Elnök:
Dr Thomas Partl (osztrák)
Alelnökök: Jim Stjerne Hansen (dán)
Jacques Antenen (svájci)
Berzi Sándor (magyar)*
Tagok:
John Delaney (ír)
Emilio García Silvero (spanyol)
Dr Rainer Koch (német)
Ioan Angelo Lupescu (román)
Joël Wolff (luxemburgi)

*Berzi érintettsége miatt nem vesz részt a döntésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik