Élet-Stílus

Inkább frissen főzött tea, mint palackozott

Néhány termék ahelyett, hogy védené az egészséget, csak árt.

A teafogyasztók zöme tisztában van azzal, hogy a fekete és zöld teák jótékonyan hatnak az egészségre. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy mindez egy bizonyos polifenolnak köszönhető, ami bizonyítottan gyulladásgátló, antidiabetikus és daganetellenes hatású. Ez az antioxidáns a frissen főzött teák többségében nagy mennyiségben jelen van, nem úgy a palackozott és egyre népszerű teákban.

Egy új tanulmányból kiderült, hogy a palackozott teáknak rendkívül alacsony az antioxidáns-tartalma, még a kutatók is meglepődtek azon, mennyire. Shiming Li, az Amerikaii Vegyésztársaság sajtóközleményében rámutatott, hogy az italok fele gyakorlatilag semmilyen antioxidánst nem tartalmazott, de a többiben is annyira elhanyagolható, hogy szinte semmilyen hatással nem volt az egészségre.

A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy a palackozott teák esetében az még csak a kisebbik rossz, hogy nincs pozitív hatással az egészségre. Figyelmeztetett, hogy néhány termék kifejezetten káros, a nagy mennyiségű cukor, fruktóz és kukoricaszirup tartalma miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik