Élet-Stílus

Gólfesztivál Atlético-módra

Az európai Szuperkupa-döntőben pénteken diadalmaskodó Atlético Madrid hengerelt a Sporting Gijón ellen a Primera División zárómérkőzésén.

A Gijón elleni találkozó előtt az Atlético játékosait külön is kitüntették az Inter fölött aratott szuperkupa-siker miatt – s a madridi futballisták pénteki formájukat is sikeresen átmentették: a 11. percben már 1-0 volt, köszönhetően egy szöglet utáni kipattanót értékesítő Jurado távoli lövésének.

A 36. percben Forlán módosította az eredményt, az igazi mestermunkát azonban Kun Agüero végezte, aki pazar mozdulatsorral „vezette fel” az uruguayit. A folytatásban is a hazaiaknál volt a kezdeményezés, akik szünet után háromra növelték a fórt. Ismét a vb legjobbja, Forlán talált be Juan Pablo kapujába; ezúttal Ujfalusi passzából.

Atlético-Gijon – összefoglaló:


A hosszabbításban a Schalke együtteséhez távozó Juradót váltó Simao állította be a végeredményt, aminek köszönhetően egy fordulót követően az Atlético hátát szemléli a spanyol mezőny.

Primera División, 1. forduló:

Atlético Madrid-Sporting Gijón 4-0 (2-0)
Vicente Calderón, 50 ezer néző. Vezette: Ramírez Domínguez
Gól: Jurado (11.), Forlán (36., 62), Simao (92.)
Atlético: De Gea – Ujfalusi, Perea, Godín, Antonio López – Reyes, Assuncao, Raúl García (Mario Suárez, 61.), Jurado (Simao, 77.) – Forlán (Diego Costa, 66.), Agüero
Gijón: Juan Pablo – Lora, Botía, Gregory, Canella – Rivera (Sastre, 68.), Eguren – Carmelo (Novo, 61.), De las Cuevas, Diego Castro – David Barral (Sangoy, 61.)

Az élcsoport:
1. Atlético Madrid 3 pont (4-0), 2. Sevilla 3 (4-1), 3. Barcelona 3 (3-0), 4. Espanyol és Valencia 3 (3-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik