Élet-Stílus

Máris lépéshátrányban a Real – videó

A Real Madrid már az első forduló után lépéshátrányba került a címvédő Barcelonával szemben a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

A Barcelona a Racing Santander vendégeként kezdte az új szezont, és a címvédő első góljára mindössze a negyedik percig kellett várni. Iniesta kiugratása nyomán Messi lefutotta a védőjét, majd a kivetődő Tono kapus fölött a hálóba emelte a labdát.

A 33. percben aztán Iniesta is betalált, a világbajnoki finálét eldöntő támadó ezzel tulajdonképpen el is döntötte a három pont sorsát, miután jelentős különbség volt a két csapat között, elképzelhetetlennek tűnt, hogy Racing Santander képes lehet fordítani.

Mint ahogy nem is tudott…

A második Barca-gól egyébként különösen látványosra sikerült: Tono éppen Iniestához öklözte a labdát, aki 25 méterről egyből, tökéletes mozdulattal a hálóba emelt. A 3-0-ás végeredmény a nyáron igazolt David Villa állította be, az egykori Valencia-csatár Daniel Alves beívelése után az öt és feles baloldali csücskéről fejelt a hosszú sarokba.

Racing Santander-Barcelona 0-3


Győzelmével a címvédő Barcelona máris lépéselőnybe került a Real Madriddal szemben, miután José Mourinho csapata mindössze egy pontot tudott „csenni” Mallorcán.

A Real Madrid többet birtokolta a labdát, és valamivel több helyzete volt, mint a hazaiaknak, akik kiválóan védekeztek – kapusuk, Dudu pedig kiváltképp nagyszerű napot fogott ki -, emellett azért néhány ígéretes lehetőségük is akadt, kis szerencsével akár ők is nyerhettek volna. Voltaképpen azonban igazságos eredmény született.

„Fontos a jó védekezés és egy gól, amikor nem vagy jó formában, márpedig mi messze vagyunk még a legjobb formánktól. A védekezésünk jó is volt, de elrontottunk öt vagy hat tiszta helyzetet, és ez bizony döntőnek bizonyult” – nyilatkozta a spanyol bajnokságban vasárnap debütáló José Mourinho, a Real Madrid új vezetőedzője.


Magyarok a padon



Vadócz Krisztián (Osasuna) és Pintér Ádám (Zaragoza) is a kispadról nézte végig, ahogy csapata gól nélküli döntetlenre végez az Almería, illetve a Deportivo ellen.


Primera División, 1. forduló:


Real Mallorca-Real Madrid 0-0




Racing Santander-Barcelona 0-3 (0-2)


Gól: Messi (4.), Iniesta (33.), Villa (62.)

Deportivo La Coruna-Real Zaragoza 0-0




Osasuna-Almería 0-0


Kiállítva: García (90., Almería)

Espanyol-Getafe 3-1 (1-0)


Gól: Osvaldo (33., 54.), Datolo (94.), illetve Galan (61., öngól)

Real Sociedad-Villarreal 1-0 (0-0)


Gól: Prieto (57.)

Szombaton játszották:

Levante-Sevilla 1-4
Málaga-Valencia 1-3
Hércules-Athletic Bilbao 0-1

Hétfő:

Atlético Madrid-Sporting Gijón, 22:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik