Élet-Stílus

Jól kezdett a Milan, bukott a Juve – videó

A Milan magabiztos, 4-0-ás győzelmet aratott a vendég Lecce ellen a Serie A első fordulójában. Koman Vladimir csapata, a Sampdoria Genovában győzte le a Laziót, a Juventus Bariban hagyta mindhárom pontot.

A genovai Luigi Ferraris stadionban rendezett találkozón a magyar válogatott középpályás a 75. percben cserként lépett pályára.

A Samp az első félidőben igencsak megkínlódott a nyáron erősítő rómaiakkal. Szünet után viszont Lichtsteiner felrúgta Dessenát, a büntetőt Cassano hidegvérrel bevágta (a reklamáló római szakvezető, Edy Reja a lelátóra került). A folytatásban az irányító Guberti szerzett remek gólt; míg a hajrában beálló Koman már a Samp győzelemre váró társaságát erősítette.

Milánóban igencsak belekezdett a Milan, pedig a friss szerzemény, az Adriano Galliani mellett üldögélő Zlatani Ibrahimovic egyelőre csak a páholyban vigyorgott. A kettősnek volt oka az örömre, a pályán ugyanis csak az történt, amit a lombardok elterveztek.

Milan-Lecce – összefoglaló:


Ronaldinho úgy játszott mint öt éve, s bár Pato kettőt is szerzett, honfitársa volt az, aki kisajátította az előadást – a 30 esztendős brazil az első három gólnál előkészítőként jeleskedett. A remek első félidő után a Milan egy kicsit visszavett, a hajrában Inzaghi azért igazolta, hogy csereként lehet rá számítani.

A Milan felvonulásával éles kontrasztban a Juventus egyelőre tavalyi arcát mutatja. Abban is, hogy kikap Bariban: tavasszal 1-3 volt az eredmény piemonti szemszögből, ezúttal 0-1. A Luigi Delneri által erőltetett 4-4-2-es szisztémában az új szerzemények (elsősorban Kraszics és Quagliarella) szenvedtek, míg a Bari többször is meglepte a torinóiak kissé kényelmes védelmét.

Az első félidő hajrájában aztán a kispadról érkező, s Marchisio hibáját kihasználó Donati jó 18 méterről hatalmas gólt lőtt Storari kapujába, s ez egyben a győzelmet is jelentette, mivel a Juve a második játékrészben képtelen volt leküzdeni a görcsöt, a Bari viszont több helyzetet is elpuskázott a gólszerző illetve Alvarez és Edgar Barreto révén.

Bari-Juventus – összefoglaló:


Vass Ádám és Feczesin Róbert együttese, a Brescia vereséggel kezdte az idényt, miután 2-0-ra kikapott a Parma otthonában. Vass végig a pályán volt, míg Feczesint a 80. percben küldte be edzője.

Serie A, 1. forduló:

Milan-Lecce 4-0 (3-0)
Giuseppe Meazza, 37 177 néző. Vezette: Peruzzo
Gól: Pato (16., 28.), Thiago Silva (23.), Inzaghi (90.)
Milan: Abbiati – Bonera, Nesta, Thiago Silva, Antonini – Ambrosini (Gattuso, 71.), Pirlo, Seedorf – Pato (Boateng, 76.), Borriello (Inzaghi, 61.), Ronaldinho
Lecce: Rosati – Donati, Sini, Giuliatto (Chevanton, 32./Brivio, 89.) – Vives, Munari (Piatti, 54.), Giacomazzi, Grossmuller – Mesbah – Corvia

Bari-Juventus 1-0 (1-0)
San Nicola, 30 ezer néző. Vezette: Banti
Gól: Donati (43.)
Bari: Gillet – Belmonte, A. Masiello, Rossi, S. Masiello – Alvarez (Pulzetti, 91.), Gazzi (Donati, 16.), Almiron, Ghezzal – Barreto (Castillo, 76.), Kutuzov.
Juventus: Storari – Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie – Kraszics (Martinez, 46.), Felipe Melo (Sissoko, 63.), Marchisio, Pepe (Lanzafame, 58.) – Quagliarella, Del Piero.

Chievo-Catania 2-1 (1-1)
Gól: Moscardelli (15.), Pellissier (84., 11-esből), illetve Ricchiuti (22.)

Fiorentina-Napoli 1-1 (0-1)
Gól: D’Agostino (50.), illetve Cavani (7.)
Kiállítva: Vargas (67.), illetve Blasi (74.)

Palermo-Cagliari 0-0

Parma-Brescia 2-0 (2-0)
Gól: Bozsinov (11.), Morrone (45.)

Sampdoria-Lazio 2-0 (0-0)
Gól: Cassano (59., 11-esből), Guberti (71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik