Élet-Stílus

Egervári meglepetést okozna Svédországban

Egervári Sándor szövetségi kapitány pénteken meglepetést okozna csapatával Svédországban, a magyar labdarúgó-válogatott első Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén.

“Persze a svédek az esélyesebbek, de szeretnénk meglepetés-eredményt elérni” – válaszolt a szakvezető arra a kérdésre, hogy elégedett lenne-e a döntetlennel. “Bravúros eredmény lenne nyerni, elvégre akkor olyan csapatot győznénk le idegenben, amely a második kalapból került a csoportunkba.”

Egervári arról is beszámolt a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtóbeszélgetésen, hogy keretéből kizárólag Varga József bajlódik kisebb sérüléssel. Ennek ellenére nem tartja ideálisnak a helyzetét, mivel több játékosa kevés lehetőséghez jut klubcsapatában.

A nyáron kinevezett szakember szerint nem kizárólag csak a svédek legnagyobb sztárjának, Zlatan Ibrahimovicnak a semlegesítésére kell koncentrálni, mert rajta kívül is vannak nagyon veszélyes támadó felfogású futballisták a skandináv együttesben. Hozzátette, a hórihorgas csatárnak többször szerencséje volt a magyarok ellen az elmúlt időszak kvalifikációs találkozóin, s reményei szerint ezúttal a szerencse megfordul.

“A jövő keddi, Moldova elleni találkozóra taktikailag elsősorban a támadó szekcióban lesz változtatás, de erre fel vagyunk készülve, nem okozhat problémát” – jelentette ki Egervári.

A futballisták véleménye megoszlott abban a tekintetben, hogy hány ponttal lennének elégedettek az előttük álló két találkozón. Dzsudzsák Balázs például azt mondta az MTI-nek, hogy négy ponttal egyrészt elégedett lenne, másrészt azt kifejezetten jó rajtnak tartaná, ugyanakkor Rudolf Gergely kijelentette, ő minden esetben csak a győzelemnek tud örülni, s nincs ez másként a svédek ellen sem.

“Reálisan nézve a második, harmadik helyre lehet esélyünk a csoportban. Ez persze nem azt jelenti, hogy feltett kezekkel megyünk majd ki a pályára Hollandia ellen, de a vb-döntős Oranje előttünk jár. Nekünk a svédekkel és a finnekkel kell versenyben lennünk” – mondta a PSV Eindhoven szélsője, aki saját bevallása szerint kitűnő formának örvend. A válogatottól elvonatkoztatva megjegyezte, hogy nagyon örült, amikor az Európa Liga sorsolásán csapata korábbi együttesével, a Debrecennel került azonos kvartettbe.

A Genovában légióskodó Rudolf szerint nem egyedülálló az a probléma, hogy a válogatott több játékosa egyelőre kevés játéklehetőséghez jutott. Úgy véli, az idény elején több nemzeti együttes hasonló problémákkal küzd, így nem szabad erre hivatkozni. Király Gábor annak a véleményének adott hangot, hogy akkor lehet esély a pontszerzésre Svédországban, ha csapatként tudnak futballozni, azaz mind a védekezésben, mind a támadásban nagy összhang lesz a játékosok között, s nem egy emberre hárul túl nagy felelősség.

A keretből egyedül Szélesi Zoltán nem érkezett még meg az edzőtáborba. A magyarok csütörtökön utaznak Stockholmba, ahol pénteken 20 órától találkoznak a svédekkel, majd rögtön a mérkőzés után hazautaznak. Jövő kedden pedig Moldova válogatottját fogadják az újpesti Szusza Ferenc Stadionban 20:30 órától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik