Élet-Stílus

A bajnok nyerte a debreceni rangadót

A címvédő Debrecen 0-1-ről fordítva 3-1-re nyert az előző szezonban ezüstérmes, vendég Videoton ellen a Soproni Liga 5. fordulójában, s ezzel a tabella élére ugrott.

Az első félidőben nagy küzdelem folyt a pályán, de a helyzetekkel adós maradt az előző kiírás két legjobb csapata. Kisebb meglepetésre a vendég fehérváriak birtokolták többet a labdát és ők bizonyultak veszélyesebbnek a kapu előtt.

Nem sokkal a szünet után a Videoton egy védelmi hibát kihasználva megszerezte a vezetést. A találat után magasabb fokozatra kapcsolt a DVSC, sorra alakította ki a helyzeteket, s húsz percen belül meg is fordította a mérkőzést. A lefújás előtt pár perccel Horváth öngólja megpecsételte a fehérváriak sorsát.

A Herczeg-alakulat a Szuperkupa után így bajnokin is legyőzte nagy riválisát, és ismét a tabella élére állt. A székesfehérvári együttesnek ez volt az első kudarca ebben az idényben, s így nincs már veretlen csapat a mezőnyben.

Soproni Liga 5. forduló:

DVSC- Videoton 3-1 (0-0)
Debrecen, 7500 néző. Vezette: Iványi
Gól: Czvitkovics (68., 11-esből), Yannick (71.), Horváth G. (öngól, 90.), illetve Sándor (55.)
DVSC: Malinauskas – Bernáth (Dombi, 60.), Komlósi, Mijadinoski, Laczkó – Szakály P., Kiss Z. (Ramos, 46.), Varga J., Czvitkovics – Coulibaly, Yannick
Videoton: Tujvel – Lázár (Nikolics, 75.), Lipták, Vaskó, Horváth – Sándor, Elek, Hidvégi – Nagy D., Alves, Polonkai (Vasziljevics, 63.)

Az élcsoport:
1. DVSC 10 pont (13-6), 2. Kaposvár 10 (9-6), 3. Vasas 10 (10-8), 4. MTK 10 (8-7), 5. Honvéd 9 (9-6), 6. Videoton 8 (9-5), 7. Ferencváros 7 (6-6, 4 mérkőzés), 8. Újpest 8 (4-4)

Góllövőlista
4 gólos: Ferenczi (Vasas)
3 gólos: Alves (Videoton), Cvitkovics (DVSC), Kabát (DVSC), Kanta (MTK), Litsingi (Kecskemét), Rajcomar (ZTE), Tischler (MTK)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik