Élet-Stílus

Az Atlético nyerte a Szuperkupát – videó

Az Európa Liga-győztes Atlético Madrid nyerte az európai Szuperkupát, miután péntek este, Monacóban 2-0-ra verte a Bajnokok Ligájában címvédő Intert.

Az európai kupagyőztesek hagyományos évadnyitó csatája ritkán hoz emlékezetes találkozót, ez a mostani ugyanakkor még az átlagosnál is gyengébbre sikerült…

Az első félidő elején az Inter, annak második felében pedig az Atlético diktálta az iramot, és bár akadt néhány lövés mind a két oldalon, a felek képtelenek voltak eltalálni a kaput. A térfélcsere után José Antonio Reyes volt az első, akinek lövése gólt ígért, de Júlio César, az Inter brazil kapusa nagy vetődéssel kitornázta a labdát a jobb alsó sarok elől.

A 62. percben aztán az előző BL-szezon legjobb kapusa is tehetetlen volt: Reyes előbb becsapta Maicont (a legjobb védőt), majd a későn reagáló César mellett a rövid alsó sarokba lőtt (1-0).

Az Inter a kapott gól után sem tudott ritmust váltani, a győzelmet jobban akaró, aktívabb Atlético pedig a 83. percben Simao Sabrosa és Kun Agüero akciója révén eldöntötte a találkozót: előbbi a bal oldalról adta középre a labdát, utóbbi pedig négy méterről a hálóba helyezett (2-0). Az Internek még csak a szépítés sem jött össze.

Annak pedig szimbolikus jelentősége van, hogy a 90. percben nem más, mint az előző Bajnokok Ligája-szezon legjobb csatára, egyben legjobb játékosa, Diego Milito puskázta el az olasz csapatnak befújt büntetőt. Az Inter elbukott – az Atlético pedig fennállása első európai Szuperkupa-sikerét aratta. A spanyolok nyolc diadalnál járnak, a Barcelona háromszor, a Valencia kétszer, a Real Madrid, Sevilla és Atlético Madrid egyszer-egyszer hódította el a trófeát. Az örökrangsorban Olaszország áll az élen kilenc győzelemmel.

Európai Szuperkupa:


Atlético Madrid (spanyol)-Inter (olasz) 2-0 (0-0)

Monte-Carlo, II. Lajos Stadion, 18 ezer néző, v.: Busacca (svájci)

Gól: Reyes (62.), Agüero (83.)

Sárga lap: Simao (86.), Raúl Garcia (89.), illetve Samuel (92.)

Atlético Madrid: De Gea – Ujfalusi, Perea, Godin, Domínguez – Reyes (Mérida, 69.), Assuncao, Raúl Garcia, Simao Sabrosa (Camacho, 91.) – Forlán (Jurado, 82.), Agüero

Inter: Julio Cesar – Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu – J. Zanetti, Sneijder (Coutinho, 79.), Cambiasso, Sztankovics (Pandev, 68.) – Eto’o, D. Milito

Ajánlott videó

Olvasói sztorik