Élet-Stílus

Kikapott az Újpest, élre állt a Vasas

A Vasas 3-0-ra legyőzte a Siófokot, ezzel a tabella élére állt. Az Újpest egygólos vereséget szenvedett az MTK vendégeként az NB I 5. fordulójában.

A Vasas harmadik hazai találkozóját is megnyerte, a Honvéd és a Győr után a Siófok is keserű szájízzel távozott az Illovszky Stadionból. Az angyalföldi hívek ellenben okkal lehetnek elégedettek, miután csapatuk jelenleg az első helyen áll az NB I-ben.

A Vasas Ferenczi István vezetésével győzte az újoncot, a nyáron a Ferencvárostól igazolt támadó az 54. és 67. percben is fejjel vette be az amúgy kiválóan védő Molnár kapuját. A helyzetek alapján a Vasas nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.

Újpesti hideg zuhany az esőben

Az Újpest nagy fölényben játszott az első félidőben, a helyzetei azonban kimaradtak, egy alkalommal a kapufa hárított. A házigazda kék-fehérek jobbára és jobb híján védekeztek, kevés épkézláb ellentámadást vezettek, az egyik ilyen végén azonban csaknem megszerezték a vezetést, de Tischler lapos lövését Balajcza hárította.

Az első félidő végén rázendített az eső, ömlött a víz fentről, így jókor jött a szünet a csapatoknak, a szurkolók azonban bőrig áztak. A folytatásra alábbhagyott az eső, nem úgy az Újpest fölénye. Mészöly Géza együttese azonban képtelen volt gólt szerezni, az MTK ugyanakkor kevesebb lehetőségéből egyet gólra váltott: a 90. percben Tischler lefejelte a labdát a földre, amely onnan a bal felső sarokba vágódott, ezzel megszakadt az Újpest hosszú veretlenségi sorozata. A hajrát szakadó esőben tudták le a csapatok.

Soproni Liga, 5. forduló:
Vasas-BFC Siófok 3-0 (0-0)
Gól: Ferenczi (54., 67.), Katona (87.)

MTK-Újpest FC 1-0 (0-0)
Gól: Tischler (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik