Élet-Stílus

Ismét Európában tölti az őszt a Loki

A Loki kettős győzelemmel, második magyar csapatként került a második számú európai kupasorozat főtáblájára. Bár a másik magyar csapatnak nem sikerült a bravúr, a Győrt is dicséret illeti a selejtezőbeli helytállásáért.

A tavaly a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő Debrecen ismét Európában tölti az őszt, miután a legrangosabb kontinentális kupasorozatból kipottyanva kettős győzelemmel búcsúztatta a bolgár aranyérmes Liteksz Lovecs csapatát az Európa Liga selejtezőjének utolsó fordulójában. Ezek után Bulgáriában minden bizonnyal a hideg rázza ki a szurkolókat a Debrecen nevének hallatán, a magyar csapat ugyanis egy évvel ezelőtt szintén kibabrált a helyi bajnokkal, akkor a Levszki Szófiát verte oda-vissza.

A lovecsi találkozó egyik hőse, az első gólt szerző Yannick a Hajdú Online-nak elárulta, azzal az utasítással lépett pályára, hogy igyekezzen helyzetbe kerülni, és a ha lehet, rúgjon gólt. Megtette. „Amikor betaláltam, már éreztem, hogy nem lehet túl nagy gond. Igaz, hogy a Liteksz kiegyenlített, de Cicó (Czvitkovics Péter – szerk.) gólja mindent eldöntött” – nyilatkozta a 23 éves, korábban Kecskeméten is megfordult kameruni légiós.

„A mérkőzés elején nyomás alatt tartott minket a Liteksz, a félidő közepétől kezdtünk belelendülni. A szünet már nem éreztem a hazaiak fölényét, Yannick gólja pedig más mederbe helyezte a találkozót” – mondta Herczeg András klubmenedzser a találkozót közvetítő DigiSportnak. A szakvezető ehhez hozzátette, nagy az öröm a csapatnál, de a Videoton elleni rangadó miatt a nagyobb ünneplés elmarad. A csoportkörben pedig szeretné, ha csapata megszorongatná ellenfeleit, és ezúttal pontokat is szerezne.

Liteksz Lovecs-Debrecen 1-2

Emlékezhetünk, a Loki a Bajnokok Ligája csoportkörében több meccsen is helytállt, de ezért nem járt pont, így a magyar bajnok hat vereséggel intett búcsút a sorozatnak.

A Debrecen a második magyar csapat, amelyik eljutott a második számú kupaküzdelem csoportkörébe. Ez korábban, hat esztendővel ezelőtt Ferencvárosnak sikerült, igaz, akkor még nem Európa Ligának, hanem UEFA-kupának nevezték a sorozatot.

A Győrnek nem jött össze az újabb bravúr, bár vezetett Zágrábban, végül 2-1-re kikapott a horvát bajnok Dinamótól, amely kettős győzelemmel jutott a főtáblára.

„Bejött, amit elterveztünk, hiszen megszereztük a vezetést, de aztán legrosszabb pillanatban, az első félidő legvégén kaptuk a gólt. A második félidőben is becsülettel tettük a dolgunkat, bebizonyították a fiúk, hogy lehet rájuk építeni. Jó mérkőzésen kaptunk ki, gratulálok horvát kollégámnak, sok sikert kívánok nekik a bajnokságban és a nemzetközi porondon egyaránt” – nyilatkozta a klub weboldalán Pintér Attila, a győriek vezetőedzője, aki feltétlenül büszke lehet arra, hogy csapata három fordulón is átverekedte magát a selejtezőben, a francia Montpellier kiejtése pedig igazi bravúr volt.

A Dinamo Zagreb-Győr mérkőzés góljai

0-1

1-1

2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik