Élet-Stílus

Hazai győzelemmel zártak a magyarok

Hazai győzelemmel zárta szereplését az Európa-bajnoki selejtezőben csütörtökön a férfi kosárlabda-válogatott, amely a nyolcadik, utolsó fordulóban 83-75-re verte Ukrajnát Szombathelyen. A 3/5-ös mérleg várhatóan a pótselejtezőre lesz elég.

Mészáros Lajos alaposan megfiatalított-átalakított együttese – amely hét forduló után 2/5-ös mérlegnél tartott – utolsó mérkőzésén a 2/4-gyel sereghajtó ukránokat fogadta. Az első negyedből a centereikre építő vendégek jöttek ki jobban, ám a folytatásban a házigazdák Lóránt és Keller révén, időnként látványos megoldásokkal fordítottak. Félidőben 41-34 volt az állás.

Nagyszünet után Hanga (képünk) is elkapta a fonalat, már 62-45-re is vezettek a hazaiak, ám az ukrán alakulat magára talált, így az utolsó negyed 62-53-ról indult.

A 17 pontos előny hamarosan 2-re olvadt, ráadásul a 11 pontos Lóránt öt személyi hibával kiállni kényszerült. Fodor triplái, valamint Keller fantasztikus palánk alatti megoldásai azonban kimozdították a kátyúból a szekeret, és onnan már nem fenyegette veszély a hazai diadalt.

A Mészáros-gárda 3/5-ös mérleggel zárta a kvalifikációt, a csoport végső sorrendje a másik csütörtöki mérkőzés, illetve a vasárnapi – immár a magyarok nélküli – két találkozó alapján dől el. A kvalifikációban részt vevő 15 csapatból a három csoport győztese és a két legjobb második automatikusan kijut a 2011-es litvániai Eb-re. A fennmaradó tíz együttes pótselejtezőt játszik az Eb-kvótáért.

Mészáros Lajos szakmai igazgató:
“Köszönöm mindenkinek, aki végigcsinálta velünk ezt a sorozatot, megtettük az első lépést afelé, hogy igazán jó csapattá váljunk. További türelmet és bizalmat kérünk, melyet meg fogunk hálálni. Ma a harmadik negyedben kicsit meginogtunk, de visszajöttünk a meccsbe, mert a helyén volt a szívünk.”

Eb-selejtező, B csoport, 8. forduló:

Magyarország-Ukrajna 83-75
(13-14, 28-20, 21-19, 21-22)
Legjobb dobók: Keller 17, Hanga 15, Fodor 12, Lóránt 11, illetve Liscsuk 16, Feszenko 12, Kravcov 12

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik