Élet-Stílus

Diego a Wolfsburgé

A brazil már Németországban tartózkodik azok után, hogy klubja is megegyezett a 2009-es német bajnokkal. A Juventus 15 millió eurót kap, Diego sikeres szereplése esetében további kettőt.

A Juventus, miután a középpályájára megszerezte a szerb Kraszicsot és a Liverpoolból visszatérő Aquilanit, nem tartott igényt a dél-amerikai irányító játékára annak ellenére, hogy a brazil volt a torinóiak előszezonjának legjobbja.

A futballista szerda este egy magánrepülővel a VfL főhadiszállására utazott, ahol csütörtökön sikerrel esett át az orvosi vizsgálatokon. A Bild és a Tuttosport szerint a középpályás évi hatmillióval lesz gazdagabb, míg a Juventus elfogadta a wolfsburgiak 15+2 milliós ajánlatát bár korábban húszmillióról is volt szó, ráadásul tavaly 25.5 millió fizetett érte a Werdernek. A brazil válogatott futballistát a német klub csütörtökön 14 órakor mutatja majd be a sajtónak, míg 15 órakor aláírja új egyezményét.

Az olaszok a továbbiakban a francia David Trezeguet-t is szeretnék elpasszolni, s úgy tűnik, a világbajnokságon is szerepelt Claudio Marchisio helyzete sem biztonságos – a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozó Luigi Delneri ugyanis úgy vélte „mindenben hasonlítanak Aquilanival. Mindketten technikásak, jól indítanak mélységből”, miközben a klub épp fagyos viszonyt ápol a futballistával, akit a szakvezetés a Sturm Graz elleni találkozóra sem nevezett.

Diego érkezése a wolfsburgi keretben is feszültséget eredményezhet. Mivel azonos pozícióban játszik a bosnyák Misimoviccsal, megerősítheti utóbbi – többször is hangoztatott – elvágyódását.

A játékost korábban a Juventus is hívta, ám valószínűbb, hogy az irányítóért mindent megmozgató Schalke lehet a végső befutó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik