Élet-Stílus

Crouch főtáblára lőtte a Spurst

Negyedik angol csapatként a Tottenham Hotspur is ott lesz a legrangosabb európai kupa csoportküzdelmeiben, ugyanis hazai környezetben könnyedén, 4-0-ra legyőzte a svájci Young Boys együttesét a Bajnokok Ligája-selejtező 4. fordulójában.

Bernben a Spurs épphogy megúszta a hatalmas verést – a svájciak 3-0-s vezetést követően bambultak el (3-2) – viszont Londonban igazolta, hogy helye van a legjobbak között. Az angol harsonákat Crouch fújta meg, aki az 5. percben Bale ívelése után fejelt Wölfli kapujának bal sarkába.

Idegenben lőtt két góljának köszönhetően már ekkor továbbjutásra állt a hazai csapat, ám Defoe gólját követően már 4-3 volt összesítésben: Bale lecsúszott lövése a válogatott támadó elé került, aki laposan a sarokba lőtt.

Szünet után egy újabb Crouch-fejes nyomán hízott háromgólosra a különbség, majd a 77. percben minden eldőlt. Lulic a tizenhatoson belül lerántotta Bale-t, s a walesi elleni szabálytalanság duplán „kamatozott”. Előbb a második sárgáját megkapó bosnyákot levezényelték a pályáról, majd Crouch higgadtan értékesítette a büntetőt. A Spurs története során először jutott be a BL-be.

A történéseket három találatával rövidre záró Crouch úgy véli, csapata csak akkor léphet előre, ha a legjobbakkal is összeméri tudását.
„Óriási siker ez a klubnak” – áradozott az ITV-nek nyilatkozó csatár. „Az első meccset elszúrtuk, de ezt szerda este sikerült megfordítani. Azt hiszem, megérdemelten jutottunk a Bajnokok Ligájába. A tavaly befektetett hatalmas munkamennyiség kamatozott. Komoly, hatalmas csatákat akarunk, ezért dolgoztunk annyit tavaly. Olyan csapatokat szeretnénk a White Hart Lane-re hozni mint a Real Madrid és az Inter. Szurkolóink megérdemelnék. És nekünk is előrelépés lenne a legjobbak elleni játék, legalább felmérhetnénk, hol tartunk.”

Tottenham-Young Boys – gólok:


Huszti Szabolcs csapata, az orosz Zenit, nem tudta kihasználni, hogy az első mérkőzésen 1-0-ra győzött, a francia Auxerre otthonában ugyanis kétgólos vereséget szenvedett. A magyar válogatott középpályást nem nevezték az összecsapásra.

Bajnokok Ligája-selejtező
4. (utolsó) forduló, visszavágók
Nem bajnokok ága:

Tottenham (angol)-Young Boys (svájci) 4-0 (2-0)
White Hart Lane, 34 709 néző. Vezette: Duhamel (francia)
Gól: Crouch (5., 61., 78., a harmadikat 11-esből), Defoe (32.)
Kiállítva: Lulic (77., Young Boys)
Tottenham: Gomes (Cudicini, 46.) – Bale (Kranjcar, 82.), Dawson, King, Corluka – Assou-Ekotto, Huddlestone, Palacios, Lennon – Crouch, Defoe (Pavljucsenko, 62.).
Young Boys: Wolfli – Sutter (Regazzoni, 62.), Spycher, Affolter, Jemal – Doubai (Schneuwly, 82.), Lulic, Degen, Hochstrasser – Costanzo (Schneuwly, 61.), Bienvenu
Továbbjutott: a Tottenham, 6-3-as összesítéssel

Ajax (holland)-Dinamo Kijev (ukrán) 2-1 (1-0)
Gól: Suárez (43.), el-Hamdaui (75.), illetve Sevcsenko (84., 11-esből)
Tj: az Ajax, 3-2-es összesítéssel

Auxerre (francia)-Zenit (orosz) 2-0 (1-0)
Gól: Hengbart (9.), Jelen (53.)
Kiállítva: Malafejev (65., Zenit), Hubocan (80., Zenit)
Tj: az Auxerre, 2-1-es összesítéssel

Bajnokok ága:
Köbenhavn (dán)-Rosenborg (norvég) 1-0 (1-0)
Gól: Ottesen (33.)
Tj: a Köbenhavn, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal

Zilina (szlovák)-Sparta Praha (cseh) 1-0 (1-0)
Gól: Ceesay (18.)
Tj: a Zilina, 3-0-ás összesítéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik