Élet-Stílus

Gyógyulás -110 °C fokon

A szülőhazájában, Japánban és a világ számos más országában bejárt sikerútja után végre hozzánk is eljutott a teljestest hidegterápia.

A gyógymód, amely rendkívül hatékonynak bizonyult az ízületi betegségek és az ugyancsak nagy fájdalmakkal járó fibromialgia kezelésében, a gyógyszeres kezelés és a fizioterápia hatását egészíti ki, az esetek egy részében pedig helyettesítheti is ezeket.

Lényege, hogy a szervezetet egy maximum 3 perces hidegsokknak tesszük ki, aminek következtében olyan hormonok és biológiai anyagok szabadulnak fel, melyeknek gyulladás- és fájdalomcsillapító hatásuk van. A kezelést „alkalmassági” orvosi vizsgálat előzi meg. Ha zöld jelzést kap a páciens, előbb fél percet a mínusz 60 fokos előkamrában kell töltenie, majd következik a terápia lényege: a 2-3 perc a mínusz 100-110°C fokban.

A hidegkamrában eltöltött 3 perc több órán át gátolja a krónikus fájdalmak megjelenését, egész napra jó közérzetet biztosít, és segíti a nyugodt éjszakai alvást. A kezelés hatékonysága a hidegterápiát követő aktív átmozgató edzéssel még tovább növelhető. 10-20 alkalomból álló, kúraszerű terápia esetén pedig több, akár 3-6 hónapos tünetmentesség is elérhető.

A hidegterápia – keringésjavító, méregtelenítő hatásának köszönhetően – növeli az egyidejű fogyókúra eredményességét, de a felszabaduló endorfin miatt jó kiegészítője a depresszió, a „burn out” gyógyításának is.

A fentieken kívül több más mozgásszervi betegség és bőrbetegség is gyorsabban gyógyul a hidegterápiától. Ezekről további részletek a Nők Lapja Café cikkében olvashatóak.

Ajánlott cikk:
Gyógyító mínuszok (NLC.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik