Élet-Stílus

Sikerült befejezni a montreali tenisztornát

A dán Caroline Wozniacki nyerte a montreali tenisztornát, miután hétfőn az elődöntőben és a döntőben is legyőzte orosz ellenfelét.

Az elődöntőt és a döntőt elvileg szombaton, illetve vasárnap kellett volna lejátszani a kétmillió dollár összdíjazású keménypályás versenyen, de a kanadai városra zúduló eső miatt törölték a hétvégi programot, így a két legjobbra hétfőn két mérkőzés várt.

Az erőltetett menetből a második helyen rangsorolt dán Caroline Wozniacki jött ki jól, aki két orosz játékos legyőzésével megszerezte pályafutása kilencedik tornagyőzelmét.

A 20 éves hölgy a 11. helyen rangsorolt Szvetlana Kuznyecovát és a 8-as kiemelési számot Vera Zvonarjovát egyaránt két szettben győzte le. Az 1 óra 14 percig tartott döntőben az első adogatásainak 74 százalékából pontot ért, eközben négyszer (mindkét szettben kétszer) is elvette a Szávay Ágnest is búcsúztató ellenfele adogatójátékát. Zvonarjova ugyanakkor nyolc bréklabdájából mindössze egyet tudott értékesíteni.

„A közelgő US Open előtt biztató, hogy sikerült megnyernem egy ilyen nagy versenyt” – mondta Wozniacki, aki győzelmével 2-2-re alakította a Zvonarjova elleni mérlegét.

Montreal, női döntő, döntő:
Wozniacki (dán, 2.)-Zvonarjova (orosz, 8.) 6:3, 6:2

Elődöntők:
Wozniacki (dán, 2.)-Kuznyecova (orosz, 11.) 6:2, 6:3
Zvonarjova (orosz, 8.)-Azarenka (fehérorosz, 10.) 7:6 (8-6), 1:0 – feladta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik