Élet-Stílus

Mátéfi Eszter csapata vidéken kézilabdázik

Csütörtöktől szombatig hazai közönség előtt készül az idei nagy eseményekre a magyar női kézilabda-válogatott: a Telenor Kupán Törökország, Macedónia és Horvátország legjobbjaival találkozik Mátéfi Eszter együttese.

A szakember 18 fős kerettel várja a megméretést, a csapatban kizárólag Magyarországon játszók szerepelnek.
“Nagyon fontos, hogy szem előtt vannak a játékosok, mert így nyomon követhetjük a teljesítményüket hétről hétre – mondta a keddi sajtótájékoztatón Mátéfi Eszter. – Betartjuk a fokozatosság elvét, mert lehet, hogy nem ezek a legerősebb ellenfelek, de ilyen partnerekkel lehet igazán gyakorolni.”

A nemzeti csapat két új helyszínen is bemutatkozik, ugyanis a szombati nyíregyházi zárómérkőzést megelőzően előbb Kisvárdán, majd Fehérgyarmaton lép pályára. A válogatott szeptemberben a dániai Világkupán szerepel majd, az év végén pedig a norvég-dán közös rendezésű Európa-bajnokságra utazik, amely már olimpiai kvalifikációs torna is egyben, igaz, csak az aranyérmes jut ki a 2012-es londoni ötkarikás játékokra.

“A játékosok most örömmel jönnek a válogatottba, a siker ugyanis jó összetartó erő – utalt a szövetségi kapitány arra, hogy a gárda százszázalékos teljesítménnyel jutott ki a kontinensviadalra. – Úgy gondolom, amennyiben nem lesznek sérültjeink, akkor egy szép eredményt is elérhetünk az Európa-bajnokságon.”

Pálinger Katalin, a válogatott csapatkapitánya kisebb sérüléssel bajlódott ugyan az elmúlt napokban, ám már egészséges, így nagyon várja a tornát:
“Múlt héten kaptam egy komoly lövést, és kiderült, hogy agyrázkódásom volt. Szerencsére, kipihentem a dolgot.”

A Magyar Kézilabda Szövetség a Sport Klub televízió segítségével árverésre bocsájtja a válogatott csapatképével ellátott, a játékosok által is dedikált mezt az árvízkárosultak megsegítésére.
“Az árvíz rengeteg ember életét megkeserítette, a csapattal pedig úgy gondoltuk, mi is segítünk egy kicsit” – tette hozzá Pálinger.

A sajtótájékoztatón bemutatták a szövetség új szakmai igazgatóját, Juhász Istvánt, aki az elmúlt időszakban a török férfiválogatottat irányította.

A Telenor Kupa programja
Csütörtök (Kisvárda):
16:45 ó: Horvátország-Macedónia
18:45 ó: Magyarország-Törökország
Péntek (Fehérgyarmat):
16:45 ó: Törökország-Horvátország
18:45 ó: Magyarország-Macedónia
Szombat (Nyíregyháza):
16 ó: Macedónia-Törökország
18 ó: Magyarország-Horvátország

A magyar keret
Kapusok: Herr Orsolya (Vác), Pastrovics Melinda (FTC), Pálinger Katalin (Győr)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Békéscsaba), Kovacsicz Mónika (FTC)
Jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC), Sopronyi Anett (DVSC), Tomori Zsuzsanna (FTC)
Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Szucsánszki Zita (FTC), Temes Bernadett (Vác), Tillinger Tamara (Fehérvár)
Beállósok: Szabó Valéria (DVSC), Szamoránsky Piroska (FTC)
Balátlövők: Szekeres Klára (Békéscsaba), Tóth Tímea (Vác)
Balszélsők: Vérten Orsolya (Győr), Vincze Melinda (Fehérvár)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik