Élet-Stílus

Özil bemutatkozott a Realban

A madridiak friss szerzeménye nem alkotott maradandót a Hercules elleni barátságos találkozón, egy csodapasszra így is tellett tőle. Benzema, Pedro León és Khedira (képünk) vitték a prímet.

A Real Madrid barátságos találkozón 3-1-re legyőzte a Hercules Alicantét, a fővárosiak az első félidőben igencsak egyedi felállással lepték meg a szurkolókat; a Real az Adán – Lass Diarra, Arbeloa, Juanan, Marcelo – Gago, Khedira – Canales, Özil, Di María – Higuaín tizeneggyel kezdte a rohamot.

A tetszetős adogató-játék ellenére a hazaiak szereztek vezetést; a Hercules a 39. percben Sendoa szabadrúgása révén került előnybe (Adán igencsak benne volt); előtte Gago bombáját hárította Calatayud. A Real egyenlíthetett volna, ám Özil pazar labdájával kiugró Di Maria (először még) vétett.

A madridiaknál egymás után érkeztek a „cserék”: Dudek, Benzema, Drenthe, Carvalho, Granero, Van der Vaart, Mateos, Juanfran és Joselu is lehetőséget kapott, de elsősorban a francia támadó villant igazán.

Özil: eg ypazar passz, más semmi (MTI/EPA)

Özil: egy pazar passz, más semmi (MTI/EPA)

Az 55. percben Pedro Leon meglógott a jobb oldalon, s bár ívelését kifejelték, Khedirához került. A német remek löbbölt passzát Benzema helyezte a hálóba, aki a 80. percben már a végeredményt állította be: ezúttal Granero átadását értékesítve.

Hercules-Real Madrid – gólok

A francia két gólja között Di Maria is sikeresen tesztelte a Hercules védelmét – az argentin egy formás egyéni akció nyomán helyezett a hazai kapuba. Bár a hajrába Pedro Leónt kiállították, a Real győzelme nem forgott veszélyben.

Barátságos mérkőzés

Hercules-Real Madrid 1-3 (1-0)
Alicante, Rico Pérez stadion, 13 ezer néző. Vezette: Lahoz
Gól: Sendoa (40.), illetve Benzema (56., 81.), Di Maria (76.)
Kiállítva: Pedro León (82.)
Hercules: Calatayud – Juanra, Pamarot, Rodríguez, Peña – Fritzler, Tiago Gomes, Rufete, Tote – Sendoa, Portillo. Cserék: Unai Alba, Cortés, Thomert, Kiko, Abel Aguilar, Pulhac, Cristian, Del Olmo, Eldin, Sarr.
Real: Adán – Lass Diarra, Arbeloa, Juanan, Marcelo – Gago, Khedira – Canales, Özil, Di María – Higuaín. Cserék: Dudek, Benzema, Drenthe, Carvalho, Granero, Van der Vaart, Mateos, Juanfran, Joselu.

Mourinhónak Adebayor kellene
Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője brit lapértesülések szerint le akarja igazolni Emmanuel Adebayort, a Manchester City togói labdarúgóját.
A Sunday Express értesülése szerint a spanyolok húszmillió fontot – magyar pénzben mintegy 6.6 milliárd forintot – hajlandóak fizetni a válogatott támadóért.
Adebayor 2008-ban az év legjobb afrikai labdarúgója lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik