Élet-Stílus

Elvesztette veretlenségét a Debrecen

A címvédő Debrecen elvesztette első mérkőzését a Soproni Liga 2010/11-es idényében: a 4. fordulóban 1-0-ás vereséget szenvedett a Budapest Honvéd vendégeként.

Az első félidőben egyértelműen a Honvéd akarata érvényesült, a fővárosiak – ha szerencsés góllal is, de – vezetést szereztek, sőt, akár növelhették volna előnyüket.

A hétközi, győztesen megvívott Európa Liga-selejtező után fásultan futballozó vendégek játékáról mindent elmond, hogy az első kapura lövésükre több mint 30 percet kellett várni, s a szünetig nem is volt több…

Az első játékrészben is a biztonságos védekezésre, s abból gyors ellentámadásokra építő Honvéd a vezetés birtokában még jobban visszahúzódott kapuja elé, átengedve a területet a vendégeknek. A debreceniek ezt nem tudták kihasználni, s képtelenek voltak feltörni a kispesti védelmet, így a hazaiak szervezett játékukkal megőrizték egygólos előnyüket a lefújásig.

Soproni Liga, 4. forduló:
Budapest Honvéd – DVSC 1-0 (1-0)
Bozsik Stadion, 1500 néző. Vezette: Szabó Zs.
Gól: Coira (22.)
Honvéd: Kemenes – Takács Á., Botis, Cuerda, Hajdú – Danilo (Bojtor, 90.), Coira, Rufino, Akassou, Sadjo – Rouani (Abass, 86.)
DVSC: Malinauskas – Nagy Z., Simac, Szűcs I., Fodor – Kulcsár (Coulibaly, 46.), Spitzmüller, Bódi, Rezes – Farkas II. B. (Ramos, 46.), Szilágyi P. (Balajti, 65.)

Az élcsoport:
1. Videoton 8 pont, 2. DVSC (10-5), 3. Kaposvár 7 (6-4), 4. Ferencváros 7 (6-6), 5. Vasas 7 (7-8), 6. Honvéd 6 (7-6), 7. MTK 6 (6-6, 3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik