Élet-Stílus

Kiütéssel nyert az Arsenal és a Chelsea

Az Arsenal az újonc Blackpool kiütésével megszerezte első győzelmét a Premier League új szezonjában. A Chelsea ismét hat számolt ellenfelére.

Az új szezont a liverpooli döntetlennel kezdő Arsenal nem kegyelmezett Blackpoolnak, a triplázó Walcott vezetésével kiütötte a 32. perctől tíz emberrel játszó újoncot, amely nyomokban sem emlékeztetett arra a csapatra, amely a nyitányon letarolta a Wigant.

Persze az Arsenal más kávéház…

Walcott már a 13. percben betalált, egy jó passz nyomán senkitől sem zavartatva lőtte a labdát a jobb alsó sarokba, majd bő félóra után jött Evatt kiállítása és Arsavin tizenegyesből lőtt gólja, amely eldöntötte a három pont sorsát. A folytatásban gálázott az Arsenal, Walcott a 39. percben két védő asszisztálása mellett a második, csapata harmadik gólját is megszerezte. A szünet után Diaby kapásból lőtte a negyediket, majd ismét Wacott villant, és a végén a nyáron igazolt Chamakh is betalált, ezzel lett 6-0.

Az észak-londoni riválishoz hasonlóan döntetlennel startoló Tottenham is begyűjtötte első győzelmét a második fordulóban, miután a két gólig jutó Bale révén 2-1-re győzött a Stok City vendégeként. A 21 éves walesi játékos csapata legutóbbi tíz Premier League-góljából ötöt szerzett. A Birmingham, a Bolton és a West Bromwich Albion ugyancsak első győzelmének, míg az Everton első pontjának örülhetett. A WBA Sunderland legyőzésével feledtette a Chelsea elleni súlyos, 6-0-ás vereségét.

A Chelsea a második fordulóban is parádézott, ahogy a nyitányon a West Bromwich Albiont, úgy a második fordulóban a Wigan csapatát is 6-0-ra győzte le – ráadásul idegenben. A gólgyártást Malouda kezdte, a kapusról kipattant labdát pofozta a hálóba, majd Anelka és Kalou két-két góllal jelentkezett, míg Drogba ezúttal a gólpasszaival tűnt ki. A 6-0-ás végeredményt a Liverpooltól érkező Benajun állította be. A Wigan – amely az előző szezonban is a kiesés ellen hadakozott – alaposan beragadt a rajtnál, hiszen két kör után pont és rúgott gól nélkül, tíz kapott góllal a tökutolsó helyen áll a tabellán.

Premier League, 2. forduló:


Arsenal-Blackpool 6-0 (3-0)


Gól: Walcott (13., 39., 58.), Arsavin (32., 11-esből), Diaby (49.), Chamak (83.)

Kiállítva: Evatt (32., Blackpool)

Birmingham City-Blackburn Rovers 2-1 (0-0)


Gól: Gardner (57., 71.), ill. Nzonzi (54.)

Everton-Wolverhampton Wanderers 1-1 (1-0)


Gól: Cahill (43.), ill. Ebanks-Blake (74.)

Stoke City-Tottenham Hotspur 1-2 (1-2)


Gól: Fuller (25.), ill. Bale (20., 30.)

West Bromwich Albion-Sunderland 1-0 (0-0)


Gól: Odemwingie (81.)

West Ham United-Bolton Wanderers 1-3 (0-0)


Gól: Noble (79., 11-esből), ill. Upson (48., öngól), Elmander (68., 84.)

Wigan Athletic-Chelsea 0-6 (0-1)
Gól: Malouda (34.), Anelka (48., 52.), Kalou (70., 78.), Benajun (90.)

Vasárnap:

Newcastle United-Aston Villa, 14:30
Fulham-Manchester United, 17:00

Hétfő:

Manchester City-Liverpool, 21:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik