Élet-Stílus

Hibátlan a Kemény-csapat

Az olaszok után a németeket is legyőzte a magyar férfi vízilabda-válogatott a Vodafone-kupán.

A németek korábban – jó másfél évtizeden át – képtelenek voltak felülkerekedni a magyar csapaton, ám a közelmúltban véget vetettek ennek a számukra negatív sorozatnak, amikor is a júliusi, siracusi tornán meglepetésre ők győztek, 11-9-re.

Volt tehát miért visszavágnia Kemény-csapatnak, még akkor is, ha a váratlan kudarcért barátságos meccseken azóta már két ízben is (Szolnokon 11-5-re, Békéscsabán 13-8-ra) revánsot vett.

A margitszigeti összecsapást a Kemény-csapat rosszul kezdte: védekezési hiba után a németek szereztek vezetést, Varga Dániel azonban szinte azonnal válaszolt, pattintott lövést zúdítva a németek kapujába – kétszer egymás után, ugyanonnan, ugyanúgy (2-1). Madaras Norbert balkezes bombája pedig már biztos vezetést jelentett (3-1).

A különbség őrzéséről (4-2), majd növeléséről Varga Dénes gondoskodott, aki parádés gólt lőtt alkalmi centerként, s megúszásból (5-2) egyaránt. A csattanót mégis a tetsvér, Dániel találata szolgáltatta az első szünet előtt 4 másodperccel, ötméteresből (6-2).

A parádés rajtot a második nyolc percben hasonló követte, hiszen a vendégek szépítése után Hosnyánszky Norbert távoli löketével, Madaras duplájával, s a szintén balkezes Vámos Márton közeli felső sarkosával 10-3-ra alaposan elhúzott a hazai gárda.

A hatalmas fölényt tükröző differenciát az ezen az estén megállíthatatlan Varga Dániel növelte a harmadik játékrész bevezetőjeként (11-3), Szivós Márton találataival két ízben is kilencre hízott az előny, majd az ő mesterhármasával lett meg a „közte tíz” is (14-4). A vendégek később valamelyest kozmetikáztak a megszégyenítő helyzeten (14-6).

A záró játékrészben a magukat soha meg nem adó németek megszerezték hetedik góljukat is, amire Török Béla pimasz ejtéssel válaszolt (15-7). A vége aztán 15-9 lett, s a hatgólos siker, a 11 akciógól magyar szempontból egyáltalán nem rossz előjel az Európa-bajnokság előtt. Vasárnap Spanyolország lesz az ellenfél a Vodefone-kupán.

Vodafone-kupa, 2. forduló:
Magyarország-Németország 15-9 (6-2, 4-1, 4-3, 1-3)
A magyar góldobók: Varga Dániel 4, Madaras, Szivós 3-3, Varga Dénes 2, Hosnyánszky, Vámos, Török 1-1

A szombati játéknap másik mérkőzésén:
Spanyolország-Olaszország 10-8

Pénteki eredmények:
Magyarország-Olaszország 9-8
Németország-Spanyolország 8-7

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik