Élet-Stílus

Hat gól, három piros lap és bunyó Pápán

A Pápa 5-1-re győzte le a mérkőzést nyolc emberrel befejező Haladást a labdarúgó NB I pénteki találkozóján, amely némi rugdosással zárult.

Legalábbis ezt állítja a szombathelyi klub internetes oldala, amely cikkében fényképekkel illusztrálva arról számol be, hogy a Haladás Szurkolói Körének elnöke, Keringer Zsolt a klubépületben szóváltásba keveredett a hazaiak kapusával, Szűcs Lajossal, aki stoplis cipővel többször megrúgta őt. A weboldal szerint Keringer azzal hozta ki a gyufát a válogatott kapusnál, hogy közölte vele, sportszerűtlen magatartásáért – állítólag kimutogatott a vendég tábornak – ugyanúgy eltiltják, mint a Haladás piros laposait.

Szemán György, a Lombard FC Pápa klubigazgatója az nb1.hu hírportálnak ugyanakkor arról számolt be, hogy Keringer Zsolt minősíthetetlen hangnemben szidta Szűcs Lajost, emiatt alakult ki a csetepaté. Szemán hozzátette, a biztonságiak arról tájékoztatták, hogy hatan is a küzdő felek közé álltak, így a kapus hozzá sem férhetett Keringerhez.

Egyébként a mérkőzés sem volt éppen békés, három szombathelyi játékos is idő előtt hagyta el a pályát. A második félidő elején, 2-1-es hazai vezetésnél előbb Nagy Gábor rúgott oda csúnyán ellenfelének, Rajnay Attilának, majd a vita hevében Molnár Balázs kitépte a chilei Alvaro Miquel Garcia játékvezető kezéből a piros lapot és a földhöz vágta, így őt is leküldték a pályáról. Tíz perccel később Lattenstein Venczel is kiállt.

Ezek után pedig már csak az volt a kérdés, milyen különbséggel nyer a hazai csapat. Nos, a Lombard 5-1-es sikerrel szerezte meg szezonbeli első bajnoki győzelmét, a Haladás – amely egyébként megszerezte a vezetést Pápán – továbbra is nyeretlen.

NB I, 3. forduló:
Lombard Pápa-Szombathelyi Haladás 5-1 (1-1)
Pápa, 2 500 néző, v.: Miquel (chilei)
Gól: Bárányos (32., 11-esből), Marics (50., 88.), Germán (81.), Gyömbér (84., 11-esből), illetve Tóth P. (22.)
Kiállítva: Nagy G. (58.), Molnár B. (59.), Lattenstein (68.)
Pápa: Szűcs – Takács P. (Rebryk 72.), Farkas A., Bíró P., Rajnay (Venczel 57.) – Quintero, Gyömbér, Hefler – Bárányos – Abwo (Germán 79.), Marics
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Lengyel P., Tóth P. (Csontos 85.) – Simon Á., Molnár B., Rajos – Oross (Rácz 85.), Kenesei (Lattenstein 62.), Nagy G.

(Fotó: szombathelyihaladas.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik