Élet-Stílus

Egy góllal nyert a Kemény-csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott egy góllal legyőzte a szintén Eb-résztvevő olasz csapatot a Vodafone-kupán.

A mérkőzés első gólját – kettős emberelőnyből – a vendégek szerezték, Varga Dénes büntetőből egyenlített (1-1). Az újabb ötméteres – amelyet megint Kiss Gábor harcolt ki centerpozícióban – viszont kimaradt, s Hosnyánszky Norbert hibáját az itáliaiak góllal büntették (1-3). Az első szünet előtt a Bátori Bence csökkentette a különbséget (2-3).

A második játékrészt is Bátori-találat vezette be: a sérült csapatkapitányt, Biros Pétert helyettesítő tehetség pompásan húzta kapuba a labdát, s egyenlített, Varga Dénes pontos lökete pedig már hazai vezetést jelentett (4-3). Az újabb döntetlent Madaras Norbert bombája szüntette meg, így a nagyszünetben nálunk volt az előny (5-4).

Egy góllal nyert a Kemény-csapat 1

Hosszú percek peregtek le a harmadik negyedből, amikor újfent rezdült a háló, szerencsére a vendégeké: Hosnyánszky – javítva a büntetőrontást – hatalmas kapufás gólt lőtt (6-4). A szépítés sem sokat késett, Varga Dániel a jobb alsóba pattintott (7-5).

A zárónegyedet váratlan olasz találat vezette fel, majd Madaras balja rögtön villant ugyan (8-6), az olaszok azonban kétszer egymás után is eredményesek tudtak lenni (8-8). Az utolsó támadást a Kemény-csapat vezethette, s hat (!) másodperccel a vége előtt Varga Dániel távolról hatalmas gólt vágott, ezzel 9-8-ra nyert a Kemény-csapat.

Nyertek a lányok

A magyar női vízilabda-válogatott 11-4-re nyert a házigazda új-zélandi csapat ellen a Világkupa szombati játéknapján, és ezzel kijutott a jövő évi világbajnokságra. Petrovics Mátyás együttese vasárnap az 5. helyért a Kanadával csap össze.


Vodafone-kupa, Margitsziget, 1. forduló:
Magyarország-Olaszország 9-8 (2-3, 3-1, 2-1, 2-3)
A magyar góldobók: Varga Dénes, Bátori, Madaras, Varga Dániel 2-2, Hosnyánszky 1

A nyitónap másik mérkőzésén:
Németország-Spanyolország 8-7 (1-2, 2-2, 2-1, 3-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik