Élet-Stílus

Magyar siker az ifjúsági olimpián

Aranyérmet nyert a vegyesváltók versenyében csütörtökön a triatlonista Dudás Eszter az ifjúsági olimpián.

A két-két lányból és fiúból álló csapatok mini távon versenyeztek a Szingapúrban zajló ifjúsági olimpia vegyesváltójában, mindenki 250 métert úszott, 6,6 kilométert biciklizett és 1,6 kilométert futott. A 15 kontinentális alakulatot felvonultató mezőnyben Európa első csapata szerezte meg a győzelmet, amelyben Dudás mellett a portugál Miguel Valente Fernandes, az izraeli Fanny Beisaron és az osztrák Alois Knabl szerepelt.

„A váltó eleinte a harmadik helyen állt, majd feljött a második pozícióba, végül az osztrák fiú a célegyenesben elképesztő hajrával elsőként hozta be Eszter csapatát hatalmas lendülettel szakítva át a célszalagot” – mondta Nagy Zsigmond csapatvezető-helyettes, aki még hozzátette, előzetesen mindenki a fiú egyéni győztessel felálló óceániai négyest tartotta favoritnak. Hankó Gábor csapata (Európa III) a hatodik helyen zárta a viadalt.

A magyarok ezt megelőzően három érmet szereztek a Szingapúrban zajló ötkarikás versenyen: az úszó Kapás Boglárka 200 méter pillangón győzött, míg 200 méter gyorson második volt, a tőröző Lupkovics Dóra nyakába pedig bronzérem került.

(Fotó: mob.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik