Élet-Stílus

Juhász gólja BL-szereplést érhet – videó

Juhász Roland góljával az Anderlecht 2-2-es döntetlent ért el a szerb Partizan vendégeként Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának első mérkőzésén.

Juhász gólja könnyen továbbjutást is érhet az Anderlechtnek a szerb Partinan elleni párharcban, az idegenben elért 2-2-es döntetlennek köszönhetően mindenesetre a belga bajnok várja kedvezőbb helyzetben a jövő héten, Brüsszelben esedékes visszavágót.

Belgrádban Gillet fejesével a vendégek kerültek előnybe, ám a szerbek fordítottak, miután egy kiugratás végén a brazil Cleo, majd Lecjaks is betalált az Anderlecht kapujába. Apró szépséghiba, hogy utóbbi a belga csapat játékosa, és felszabadítani szeretett volna, de végtelenül ügyetlenül ért a labdához. A 66. percben Juhász egyenlített: egy szabadrúgás után csapattársa sarkáról került elé a labda, amelyet közelről az üres kapuba továbbított, egyúttal beállította a 2-2-es végeredményt.

Partizan-Anderlecht 2-2

Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg hazai pályán 3-2-re kikapott a Hapoel Tel-Avivtól, amelynek első gólját az ellenfél kapusa, a nigériai Enyeama szerezte, miután büntetőből higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba. A Salzburg ugyan egyenlített, de az izraeli bajnok az első félidő végén, majd a második félidő elején elért újabb góljával nagy lépést tett a főtábla felé – annak ellenére igaz ez, hogy a „sógorok” később faragtak a hátrányukból.

A Debrecent búcsúztató FC Basel – a Loki ellen ugyancsak eredményes Stocker révén – egygólos előnyben várhatja a moldovai Sheriff Tiraspol elleni idegenbeli visszavágót. Az esélyesebbnek vélt svájci aranyérmes „fórja” ugyanakkor könnyebb nagyobb is lehetne, ha Huggel a hajrában képes lett volna gólra váltani a büntetőjét.

A „nem bajnokok” ágán a Koman Vladimir nélkül felálló Sampdoria gondjai Fritz nagyszerűen eltalált lövésével kezdődtek Brémémában, majd 66. percben már kétgólos volt a Werder előnye, ráadásul a büntetőt érően szabálytalankodó Lucchini a kiállítás sorsára jutott. A genovai csapat később tíz emberrel is szépíteni tudott, csakhogy előtte Pizarro is betalált, így a Werder viszonylag nyugodtan utazhat majd el Olaszországba.

A Braga 1-0-ra nyert a Sevilla ellen. A találkozó egyetlen gólját Matheus szerezte a 62. percben. Palop Paulo Cesar fejesét még bravúrral védte, a kipattanóval szemben azonban már tehetetlen volt: Matheus homlokával közelről terelte hálóba a labdát.

BL-selejtező, 4. (utolsó) forduló, első mérkőzések
Bajnokok ága:
Partizan Beograd (szerb)-Anderlecht (belga) 2-2 (0-0)
Gól: Cleo (58.), Lecjaks (65., öngól), ill. Gillet (53.), Juhász (66.)

Salzburg (osztrák)-Hapoel Tel-Aviv (izraeli) 2-3 (1-2)
Gól: Pokrivac (28.), R. Wallner (67., 11-esből), ill. Enyeama (3., 11-esből), Szahar (44.), Sehter (53.)

FC Basel (svájci)-Sheriff Tiraspol (moldovai) 1-0 (0-0)
Gól: Stocker (54.)
Kiállítva: Erokhin (86., Sheriff)

Nem bajnokok ága:
Braga (portugál)-Sevilla (spanyol) 1-0 (0-0)
Gól: Matheus (62.)

Werder Bremen (német)-Sampdoria (olasz) 3-1 (0-0)
Gól: Fritz (50.), Frings (67., 11-esből), Pizarro (69.), ill. Pazzini (90.)
Gól: Lucchini (66., Sampdoria)

Kedden játszották
Bajnokok ága:
Rosenborg (norvég)-FC Köbenhavn (dán) 2-1
Sparta Praha (cseh)-MSK Zilina (szlovák) 0-2

Nem bajnokok ága:
Young Boys (svájci)-Tottenham Hotspur (angol) 3-2
Dinamo Kijev (ukrán)-Ajax Amsterdam (holland) 1-1
Zenit (orosz)-Auxerre (francia) 1-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik