Élet-Stílus

Francia tehetség pótolja Özilt

Alig egy nappal azt követően, hogy 15 millióért eladta egyik legjobbját a Real Madridnak, a Werder Bremen máris megnevezte a 21 esztendős Mesut Özil pótlására kiszemelt játékost.

A brémaiak kitűnően alkudoztak a spanyolokkal. Bár a világbajnokság tíz legjobb futballistája közé jelölt Özil az elmúlt két évben a legjobb irányító középpályások közé küzdötte fel magát, mivel egy éve volt hátra brémai szerződéséből, az észak-németek sokat nem kérhettek érte.

Ennek ellenére a brémaiak sorban söpörték le a madridiak 8 millió euróról induló, majd 9, 14 milliósra növelt ajánlatát, mígnem a két egyesület megegyezett a végül megvalósult 15 millió eurós kivásárlási árban. A Werder korábban potom négymillióért szerezte meg az akkor már nagy tehetségnek tartott ifjút a Schalke csapatától – s a brémaiak újabb nagy dobást ünnepelhetnek.

A France Football ugyanis világgá kürtölte, Hatem Ben Arfa (képünkön balról) egyre közelebb kerül a német csapathoz; az Olympique Marseille 23 éves támadó középpályása ügynökén keresztül már megállapodott a Bundesliga bronzérmesével, eszerint négy évre kötelezné el magát a Weser partján.

A tecnikás és rendkívül gyors fiatal játékost korábban a Newcastle United és a Milan is vitte volna, azonban a brémaiak mellett döntött, s úgy tűnik, az Olympique sem gördít majd akadályt a csere elé – a dél-francia klub állítólag még szerdán rábólint a Werder 8 millió eurós ajánlatára.

A tunéziai származású fiatal futballista az összes francia korosztályos válogatottban szerepelt, s 2007 októberében a nagyok között is bemutatkozott.

Mivel a dél-afrikai kudarcnak nem volt részese, tagja volt Laurent Blanc megújított válogatottjának, a 2-1-es francia vereséggel zárult augusztus 11-i norvégiai találkozón ő szerezte a kékmezesek találatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik