Élet-Stílus

A nagy vagyon nagy teher

Otthagyta milliókat hozó cégét, eladta nyaralóját, a magánrepülőjét és havi ezer euróból él egy volt osztrák milliomos; mindezt azért, hogy újra boldog lehessen.

A 49 éves Karl Rabeder utolsó nagyobb vagyontárgya, egy 1,5 millió eurót érő tiroli villa kedden cserélt gazdát. Méghozzá a sorsjegy útján. A nyertes egy bajorországi nő, egyike annak a 21 999 embernek, akik vásároltak a 99 eurós sorsjegyből. A 300 négyzetméteres házhoz strandröplabdapálya és úszómedence is tartozik.

Rabeder szerint a vagyon csak teher, ezért az elmúlt években megvált milliókat hozó cégétől, dél-francia nyaralójától és a magánrepülőjétől is. Saját bevallása szerint csak most kezdi magát könnyebbnek érezni. Arra a kérdésre, hogy mi indította el benne a változást az exmilliomos egy latin-amerikai útját hozta fel. Szerinte az ott élő legtöbb szegény ember boldogabb, mint az európai gazdagok. Volt egy pillanat, amikor feltette magának a kérdést, hogy mi teszi igazán boldoggá és ekkor derült ki számára is, hogy nem a mesés vagyona, éppen ellenkezőleg. Karl Rabedert azok a dolgok teszik boldoggá, amik nem kerülnek semmibe.

Az exmilliomos hátat fordított a luxusnak, most szegényeken segít, és jelenleg havi ezer euróból él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik